Montes Reserva Merlot

Montes Reserva Merlot (doos van 6 flessen)

Miguel Torres Cordillera Chardonnay

Miguel Torres Cordillera Chardonnay (doos van 6 flessen)

Montes Reserva Sauvignon Blanc (doos van 6 flessen)

€ 57,00
SKU
DGS-29141

Montes Reserva Sauvignon Blanc

Montes Reserva Sauvignon Blanc is een heerlijke Chileense witte wijn van Viña Montes uit Chili. Deze wijn is gemaakt van Sauvignon Blanc druiven.

Viña Montes

Het verhaal van Montes lijkt een droom maar is steeds meer werkelijkheid geworden. In 1987 wilden Aurelio Montes en Douglas Murray, beide met uitgebreide expertise in de wijnwereld, hun droom realiseren om wijnen van top kwaliteit te produceren die veruit superieur waren aan de wijnen die tot op dat moment in Chili werden geproduceerd. In 1988 kwamen er nog twee partners bij, Alfredo Vidaurre en Pedro Grand, die elk hun speciale en aanvullende bijdrage leverden, en daarmee Viña Montes ter wereld brachten. Montes is een van de absolute topproducenten in Chili en Aurelio Montes werd recent gekozen tot meest invloedrijke wijnmaker van Chili. Montes beschikt over vijf wijngaarden. Drie ervan bevinden zich in Curico Valley en twee in Colchagua Valley. In 2004 is er in Alpalta een totaal nieuwe winery gebouwd die volgens de Chinese Fengh Shui filosofie is opgezet. Inmiddels heeft ook Aurelio jr. zijn sporen als wijnmaker verdiend en hij vormt samen met zijn vader een hecht en succesvol team.

Montes Reserva Sauvignon Blanc

Montes Reserva Sauvignon Blanc, een Chileense witte wijn, heeft typische stuivende aroma’s van kruisbes, tropisch fruit en perzik, heeft een bleekgele kleur en intense, zuivere geuren. Een elegante wijn met een fraai uitgebalanceerde smaak.

Wijn - Spijs

Te serveren als aperitief of bij schaal- en schelpdieren en visgerechten. Probeer deze wijn ook eens bij geitenkazen.

Wijngaarden

De wijngaarden zijn gelegen in de Curicó Valley op een hoogte van 300 meter boven de zeespiegel en hebben een oppervlakte van 85 hectare. De bodem is van oorsprong vulkanisch, gedeeltelijk klei en gedeeltelijk alluviaal. De ondergrond is rotsachtig. De wijn wordt modern gemaakt in grote roestvast stalen tanks en niet in houten vaten om de fruitigheid en frisheid van de Sauvignon te accentueren.

Meer informatie
Product Montes Reserva Sauvignon Blanc
Land Chili
Producent Vina Montes
Type Witte wijn
Regio Casablanca Valley
Druivensoort Sauvignon Blanc
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 9,50
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl