Casanova di Neri Tenuta Nuova  Brunello Di Montalcino

Casanova di Neri Tenuta Nuova Brunello Di Montalcino (doos van 3 flessen)

Alois Lageder Löwengang Cabernet

Alois Lageder Löwengang Cabernet (doos van 3 flessen)

Montes Taita

€ 179,50
SKU
DGS-35221

Montes Taita

Is een fantastische Chileense rode wijn van  Viña Montes uit Chili. Deze wijn is gemaakt  van 80 % Cabernet Sauvignon druiven en 15% druiven die de wijnmaker daarbij kiest voor dat jaar.

Vina Montes 

Montes is toonaangevend in Chili en stond aan de basis van de kwaliteitsslag die het land heeft doorgemaakt. Aurelio Montes sr. werd hiervoor gekozen tot meest invloedrijke wijnmaker van Chili. In 1987 was het Aurelio Montes en 3 partners die het initiatief namen om een wijnbedrijf op te starten met als doel de volledige potentie van Chili als wijnland te benutten en de hoogst mogelijke kwaliteit wijn te produceren. Dat is inmiddels aardig gelukt, Montes is een van de absolute top producenten in Chili en Aurelio werd recent nog gekozen tot meest invloedrijke wijnmaker van het land. Montes beschikt over vijf wijngaarden. Drie ervan bevinden zich in Curico Valley en twee in Colchagua Valley, samen beslaan zij een oppervlakte van 600 ha. In 2004 is er in Alpalta een totaal nieuwe winery gebouwd die volgens de Chinese Fengh Shui filosofie is opgezet. Inmiddels heeft ook Aurelio jr. zijn sporen als wijnmaker verdiend en samen met zijn vader vormt hij een hecht en succesvol team.

Montes Taita

Is een Chileense Cabernet Sauvignon van een serieus kaliber. Deze Montes Taita wijn is zeer geurig. Van rijpe rode en zwarte bessen en jam tot zoete specerijen. Het eikenhout is mooi geïntegreerd en geeft smaken van toffee, nootmuskaat en toast. Deze wijn zit als een huis in elkaar, heeft stevige tannines en een eindeloze lengte.

Wijn - Spijs

Een serieuze wijn voor een serieus diner. Schenk hem bij hemelse gerechten als lamsschouder uit de oven met rozemarijn en knoflook, langzaam gegaard runder-ribstuk, ossenhaas met rode wijnsaus of wildzwijn ragôut met rode kool. Drink gerust ook nog een glas als afsluiter van het diner bij een stukje kaas.

Vina Montes about Montes Taita

The Taita vineyards are located at our El Arcángel de Marchigüe estate, at the western end of the Colchagua Valley, 25 km. from the Pacific Ocean. Like most Chilean soils, those in Marchigüe are of granitic origin at levels of decomposition that vary by location. Some have high clay content and moderate depth, while others are shallower with less clay and more silt and rocks. In the vineyard parcels dedicated to Taita, one can clearly see glacial influence in the formation of the soil structure, where typically angular stones deposited by moving glaciers are found with stones rounded and smoothed by surface water. The Taita vineyards are special because they are dry farmed, which means we do not irrigate the plants during their development and ripening stages; they develop ‘naturally’, with consequently fewer bunches of smaller, more concentrated grapes.

Meer informatie
Product Montes Taita
Land Chili
Producent Vina Montes
Type Rode wijn
Regio Colchagua Valley
Druivensoort Blend rood
Aantal flessen 1
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 179,50
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl