Franse Champagnes

Franse Champagnes

Franse Champagnes

Franse champagne is een mousserende wijn die uitsluitend wordt geproduceerd in de Champagne-regio in het noordoosten van Frankrijk, met behulp van specifieke wijnbereidingstechnieken en druivensoorten. Champagne wordt gemaakt van een blend van drie druivensoorten: Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier.

Champagne wordt geproduceerd met behulp van een proces genaamd méthode champenoise, of traditionele methode, waarbij een tweede gisting op fles plaatsvindt. Na de eerste gisting wordt een mengsel van suiker en gist aan de wijn toegevoegd, die vervolgens wordt gebotteld en gerijpt. Tijdens de tweede gisting wordt koolstofdioxide geproduceerd, dat in de fles wordt opgesloten, waardoor de kenmerkende bubbels van champagne ontstaan.

Er zijn verschillende soorten champagne, waaronder niet-vintage, vintage en prestige cuvée, elk met zijn eigen specifieke smaakprofiel en verouderingsvereisten. Champagne wordt vaak gedronken als feestelijk drankje, maar kan ook worden gecombineerd met een verscheidenheid aan gerechten, waaronder zeevruchten, gevogelte en romige kazen.

Le Connaisseur voert een uitgebreid assortiment Champagnes zoals onder meer van de Champagnehuizen: Billecart-Salmon, Fleury, Leclerc Briant, Lequien et Fils, Michel Arnould en Palmer.

Filter
Aflopend sorteren

22 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

22 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst