Springbok Chenin Blanc

Springbok Shiraz Cabernet (doos 6)

Ad Mira Primitivo (doos 6)

€ 182,50
SKU
TP-328070

Ad Mira Primitivo

Ad Mira Primitivo van Cantine Ferri uit Puglia is een is zeer elegante rode wijn met complexe aroma's van rijp rood fruit en jam. Elegant. krachtig en bosachtig met hints van pruimen op siroop en kersen in brandy. 

De structuur is krachtig en soepel tegelijk en het hoge alcoholgehalte bereidt de mond voor op de langdurige sensaties tijdens de afdronk. Het alcohol percentage van deze wijn is 15,5%. De wijn is gemaakt van de lokaal veel verbouwde Primitivo druiven.

Wijn & Spijs

Heerlijke wijn bij gebraad, wild of oude kazen.

Cantine Ferri

De familie Ferri is sinds de twintigste eeuw actief in de wijnbouw en wijnproductie in Adelfia, een klein stadje in de buurt van Bari (Apulië). In de jaren zeventig verhuisde de familie naar het nabijgelegen Valenzano, waar de huidige wijnmakerij staat, met een capaciteit van ongeveer 6.000 hectoliter. Het wijnhuis ligt niet ver van de Romaanse abdij van Ognissanti di Cuti uit de elfde eeuw en is goed uitgerust om de beste kwaliteit na te streven.

Puglia (Apulië)

Puglia ligt in de hak van de laars in het uiterste zuidoosten van Italië. Het is een warme en vruchtbare streek waar naast citrusvruchten, olijven, amandelen, tabak ook druiven worden verbouwd.

Puglia blinkt mede door zijn klimaat vooral uit in rode wijnen. De wijnproductie in Puglia is een van de grootste van Italië. Dat is te danken aan het gunstige terroir en de druivenrassen die zelfs bij hoge rendementen geconcentreerde wijnen geven. Volle en rijpe wijnen worden ondermeer gemaakt van Primitivo, Negroamaro en Malvasia Nera druiven.

Bekende wijnen uit Puglia zijn de Salice Salentino, gemaakt van Negroamaro en Malvasia Nera, en de Primitivo, vernoemd naar zijn druif.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Druivensoort Primitivo
Land Italië
Brand / Merk Ferri
Type wijn Rode wijn
Wijnhuis Ferri
Wijn regio Puglia
Schrijf je eigen review
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account