Allram Grüner Veltliner Hasel (doos van 6 flessen)

Allram Grüner Veltliner Hasel (doos van 6 flessen)

Allram Riesling Strasser Gaisberg (doos van 6 flessen)

Allram Riesling Strasser Gaisberg (doos van 6 flessen)

Allram Weissburgunder Papageno (doos van 6 flessen)

€ 80,75
SKU
45470

Allram Weissburgunder Papageno

Is een heerlijke witte wijn uit de regio Kamptal Oostenrijk. Deze wijn is gemaakt van Weissburgunder druiven door Weingut Allram.

Aanbevolen wijn serveertemperatuur tussen 8 ° C en 11 ° C.

Weingut Allram

Michaela Allram nam in 1992 samen met haar man Erich het wijnbedrijf in Kamptal over van haar ouders. Hun wingerd in het Strassertal beslaat in totaal zo'n 14 hectare. De verschillende “Lagen”, zoals de Hasel, Gaisberg, Sandgrube en Gaisberg, bestaan uit diverse grondsoorten als löss, klei, leisteen en graniet.

De filosofie van Erich is dat de kwaliteit van de wijn in de wijngaard ontstaat en hij heeft dan ook de druivensoorten zorgvuldig afgestemd op hun individuele terroir. Zo is gekozen voor de typisch Oostenrijkse Grüner Veltliner, Blauer Zweigelt en St. Laurent, maar ook voor Weissburgunder en Riesling. Een hoge mate van individualiteit en karakter is kenmerkend voor de wijnen van dit Oostenrijkse kwaliteitshuis.

Allram Weissburgunder Papageno 

Deze Oostenrijkse witte wijn is milddroog en verfrissend. Sappig en fruitig met een pittig vleugje mineralen. Vol maar tegelijkertijd heel elegant. Dit is een vriendelijke, verteerbare, doordrinkbare wijn die het als glas op zich en aan tafel goed doet.

Wijn - Spijs

Heerlijke wijn als aperitief en als begeleider bij salades, asperges, gebakken mosselen, gevogelte en lichte Oosterse gerechten.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Druivensoort Weißburgunder
Land Oostenrijk
Brand Weingut Allram
Type wijn Witte wijn
Wijn regio Kamptal