Alois Lageder Pinot Grigio

Alois Lageder Pinot Grigio (doos van 6 flessen)

Alois Lageder Gewürztraminer

Alois Lageder Gewürztraminer (doos van 6 flessen)

Alois Lageder Merlot (doos van 6 flessen)

€ 107,70
SKU
RES-1251

Alois Lageder Merlot

Is een heerlijke Italiaanse rode wijn uit de regio Alto Adige. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Alois Lageder van Merlot druiven.

Alois Lageder

Wij zijn geen wijnmakers, zegt Alois Lageder, afstammeling van een familie die zich al vier generaties lang vol passie met wijn bezighoudt. Wij zien onze rol meer als die van vroedvrouw, coach en leraar. Onze taak is om de druiven in goede gezondheid en met de grootst mogelijke zorg te begeleiden en de succesvolle ontwikkeling van onze wijnen in alle opzichten aan te moedigen. In de loop van de tijd is de familie Lageder erin geslaagd verschillende wijndomeinen en wijngaarden te kopen in de beste wijngebieden van Alto Adige. Op dit moment wordt het bedrijf geleid door Alois Lageder, maar de volgende generatie staat al te trappelen om de zaak over te nemen.

In de wijngaarden wordt nagenoeg uitsluitend biologisch-dynamisch gewerkt. De etiketten op de flessen zijn hiermee in lijn. Ze vormen een mooie symbolische brug tussen wijngaard en kelder enerzijds en de wijn in het glas anderzijds. Deze uitzonderlijk mooie wijnen blijven ons verbazen en vormen al vele jaren het fundament van onze collectie. Veel van de wijnen zijn 100% biologisch-dynamisch en Demeter gecertificeerd.

Alois Lageder Merlot

Deze Alto Adige wijn heeft een zachte robijnrode kleur met granaat accenten. Zuivere geur van rijpe bessen, jeugdige en ronde aroma’s met een hint van specerijen (peper). Medium body, met zacht fruit, ietwat tannines en een frisse, aangename zuurgraad.

Wijn - Spijs

Heerlijke wijn voor bij pastagerechten, gevogelte, wit en rood vlees, eend en kazen.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Product Alois Lageder Merlot
Land Italië
Producent Alois Lageder
Type Rode wijn, Biologisch, Vegan
Regio Alto Adige
Druivensoort Merlot
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 17,95