Alois Lageder Chardonnay

Alois Lageder Chardonnay (doos van 6 flessen)

Alois Lageder Pinot Bianco (doos van 6 flessen)

€ 97,50
SKU
RES-1254

Alois Lageder Pinot Bianco

Is een heerlijke Italiaanse witte wijn uit de regio Alto Adige. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Alois Lageder van Pinot Bianco druiven.

Alois Lageder

Wij zijn geen wijnmakers, zegt Alois Lageder, afstammeling van een familie die zich al vier generaties lang vol passie met wijn bezighoudt. Wij zien onze rol meer als die van vroedvrouw, coach en leraar. Onze taak is om de druiven in goede gezondheid en met de grootst mogelijke zorg te begeleiden en de succesvolle ontwikkeling van onze wijnen in alle opzichten aan te moedigen. In de loop van de tijd is de familie Lageder erin geslaagd verschillende wijndomeinen en wijngaarden te kopen in de beste wijngebieden van Alto Adige. Op dit moment wordt het bedrijf geleid door Alois Lageder, maar de volgende generatie staat al te trappelen om de zaak over te nemen.

In de wijngaarden wordt nagenoeg uitsluitend biologisch-dynamisch gewerkt. De etiketten op de flessen zijn hiermee in lijn. Ze vormen een mooie symbolische brug tussen wijngaard en kelder enerzijds en de wijn in het glas anderzijds. Deze uitzonderlijk mooie wijnen blijven ons verbazen en vormen al vele jaren het fundament van onze collectie. Veel van de wijnen zijn 100% biologisch-dynamisch en Demeter gecertificeerd.

Alois Lageder Pinot Bianco

Deze Italiaanse witte wijn is helder strogeel van kleur met een groen zweempje. Zeer verfijnd in de neus, fruitig (appel, perzik), typerend voor Pinot Bianco uit Noordoost Italië. Uitgesproken van smaak, zuiver, elegant en fruitig (verse druiven). Fris en sappig, medium body.

Mits goed bewaard, minstens 2 tot 4 jaar na oogstdatum te drinken. Niet te koud schenken, 10-12°C.

Wijn - Spijs

Als aperitief, bij voorgerechten, salades, asperges, lekkernijen uit de zee en pastagerechten.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Product Alois Lageder Pinot Bianco
Land Italië
Producent Alois Lageder
Type Witte wijn, Biologisch, Vegan
Regio Alto Adige
Druivensoort Pinot Blanc
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 16,25