Montes Purple Angel

Montes Purple Angel

Apostelhoeve Müller-Thurgau (doos van 6 flessen)

Apostelhoeve Müller-Thurgau (doos van 6 flessen)

Apostelhoeve Cuvee XII (doos van 6 flessen)

€ 107,70
SKU
Apostelhoeve0007

Apostelhoeve Cuvee XII

Is een heerlijke witte Nederlandse wijn van het wijnhuis Apostelhoeve. Deze wijn is gemaakt van Müller-Thurgau, Auxerrois en Pinot Gris druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 9°C en 12°C. 

Apostelhoeve 

De Nederlandse wijntraditie, die zijn oorsprong vindt in de Romeinse tijd, maakte na de Middeleeuwen allengs plaats voor andere vormen van agrarische bedrijvigheid. Tot in 1970 de eerste wijnstokken terugkeerden op de zuidhellingen van het Jekerdal in Maastricht. Hier, op één van Limburgs mooiste plekjes bovenop de Louwberg, troont Nederlands oudste en een van de grootste wijndomeinen van Nederland, De Apostelhoeve. Dit wijndomein, inmiddels ruim 10 hectare groot, levert zes mooie, droge witte wijnen namelijk: de Müller-thurgau, Auxerrois, Riesling, Pinot-gris, Pinot-gris barriques en de Apostelhoeve Cuvée XII plus twee mousserende wijnen: Apostelhoeve Riesling Brut en Apostelhoeve Cuvée XII Brut.

Apostelhoeve Cuvee XII

Deze Limburgse wijn is een blend van Müller-Thurgau, Auxerrois en Pinot Gris druiven. Dit is een wijn met een frisse en fruitige geur met een licht mineraliteit en zachte sappige fruit smaken. Heel toegankelijke wijn voor ongecompliceerd genieten.

Wijn - Spijs

Deze wijn laat zicht gastronomisch breed inzetten denk aan zowel visgerechten, salades, asperges, risotto, pasta’s, kalfsvlees en kazen. 

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Product Apostelhoeve Cuvee XII
Land Nederland
Producent Apostelhoeve
Type Witte wijn
Land Nederland
Regio Limburg
Druivensoort Blend wit
Aantal flessen 6
Prijs per stuk € 17,95