Sergi Colet Tradicional Cava Extra Brut

Sergi Colet Vatua (doos van 6 flessen)

Avondale Jonty's Ducks Pekin Red

Avondale Samsara doos van 6 flessen)

Avondale Qvevri (doos van 6 flessen)

€ 179,70
SKU
Coen-36756

Avondale Qvevri

Is een heerlijke Zuid-Afrikaanse rode wijn uit de Paarl regio Zuid-Afrika. Deze wijn is gemaakt van Grenache druiven door wijnhuis Avondale.

Aanbevolen wijn serveertemperatuur tussen 16° C en 18° C.

Avondale

Avondale is één van de oudste wijnhuizen in Paarl. Wijnmaker Jonathan Grieve maakt wijnen met behulp van de natuurlijke eco systemen. Het water van de Drakensteinse bergwatervallen stroomt naar beneden over de wijngaarden en de eeuwenoude rivierbedding, waar de wijnmakerij en wijnkelders over en omheen zijn gebouwd. In de hete zomerzon zorgt dit water voor natuurlijke afkoeling van de druiven.

Avondale Qvevri

Een bijzondere wijn gemaakt volgens de Qvervri methode. In de geur een overvloed aan rood fruit zoals framboos en aardbei en wat kruidigheid. De smaak is sappig en uitdagend waarin ook weer het fruit naar voren komt, de mooie zuurgraad maakt de wijn bijzonder fris en doordrinkbaar. De fijne balans tussen fruit, mineraliteit en licht aardse tonen geven de wijn een complexiteit waardoor elke slok weer een nieuwe ervaring oplevert.

De Qvervri methode van wijn maken stamt uit het Georgische rijk. De vergisting van het sap en of de hele trossen vindt op natuurlijke wijze plaats in aardewerk kruiken die ingegraven zijn. De wijn verblijft vervolgens enkele maanden tot een jaar in deze kruiken en ontwikkelt hierdoor een geheel eigen karakter. In Georgië zijn kruiken gevonden die dateren van 6.000 voor Christus! Zonder enige twijfel is dit dus een van de oudste manieren van wijn maken.

Wijn - Spijs

Heerlijke wijn geschikt als aperitief of in combinatie met eend, tonijn, licht geroosterd vlees, beef carpaccio, carpaccio en salades.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Product Avondale Jonty's Ducks Pekin Red
Land Zuid-Afrika
Producent Avondale Wine
Type Rode wijn, Biologisch
Regio Paarl
Druivensoort Grenache
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 29,95