Bertani Le Quaiare Lugana (doos van 6 flessen)

Bertani Le Quaiare Lugana (doos van 6 flessen)

Badia a Coltibuono Chianti Classico Riserva (doos van 6 flessen)

Badia a Coltibuono Chianti Classico Riserva (doos van 6 flessen)

Badia a Coltibuono Chianti Classico (doos van 6 flessen)

€ 122,50
SKU
1720

Badia a Coltibuono Chianti Classico

Is een heerlijke Italiaanse rode wijn uit de regio Toscane. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Badia a Coltibuono van Sangiovese druiven.

Badia a Coltibuono

Badia a Coltibuono staat onder leiding van Emanuela Stucchi en is het eerste wijnresort in Toscane. Een werkelijk uniek domein in de historische sfeer van een duizend jaar oud klooster met wijnboerderij. Daarnaast beschikt het bedrijf over een hypermoderne wijnkelder die geheel werkt op zwaartekracht, dus zonder pompen of machines die het fruit (of de wijn) zouden kunnen beschadigen. De moeder van Emanuela is niemand minder dan Lorenza de Medici, auteur van een serie prachtige kookboeken en in 1980 oprichtster van de kookschool bij Badia a Coltibuono. Zij is in Italië beroemd om haar recepten. Het domein heeft ook een prachtig restaurant. Je kunt er logeren in de mooie, authentieke kamers van wat ooit het klooster van Coltibuono was en heerlijk ontspannen in de Italiaanse tuin of aan het grote zwembad.

Badia a Coltibuono Chianti Classico

Deze Toscaanse wijn heeft een volle robijnrode kleur. Breed aromatisch palet met nuances van irissen, viooltjes, frisse zwarte kersen, tabak en zwarte peper. Strakke aanzet, met een goed evenwicht tussen fruit, alcohol, zuur en tannines. Veel sap en frisheid in de mond, gevolgd door een volle, warme en persistente smaak, met aroma’s van rood fruit, leer en gebrande koffietonen, afgesloten door elegante minerale tonen.

Wijn - Spijs

Deze wijn is een geweldige begeleider van gegrilleerd roodvlees, gevogelte, gebraad van wit- of roodvlees en stevige minestrone. Ook uitermate geschikt bij parmigiano reggiano en andere gerijpte harde (Italiaanse) kazen.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Druivensoort Sangiovese
Land Italië
Brand Badia a Coltibuono
Type wijn Rode wijn
Wijn regio Toscane