Isula Catarratto (doos van 6 flessen)

Isula Catarratto (doos van 6 flessen)

Sangioveto di Toscana Badia a Coltibuono (doos van 6 flessen)

Sangioveto di Toscana Badia a Coltibuono (doos van 6 flessen)

Badia a Coltibuono Cultus Boni Chianti Classico (doos van 6 flessen)

€ 189,95
SKU
1723

Badia a Coltibuono Cultus Boni Chianti Classico

Is een heerlijke Italiaanse rode wijn uit de regio Toscane. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Badia a Coltibuono van voornamelijk Sangiovese druiven.

Badia a Coltibuono

Badia a Coltibuono staat onder leiding van Emanuela Stucchi en is het eerste wijnresort in Toscane. Een werkelijk uniek domein in de historische sfeer van een duizend jaar oud klooster met wijnboerderij. Daarnaast beschikt het bedrijf over een hypermoderne wijnkelder die geheel werkt op zwaartekracht, dus zonder pompen of machines die het fruit (of de wijn) zouden kunnen beschadigen. De moeder van Emanuela is niemand minder dan Lorenza de Medici, auteur van een serie prachtige kookboeken en in 1980 oprichtster van de kookschool bij Badia a Coltibuono. Zij is in Italië beroemd om haar recepten. Het domein heeft ook een prachtig restaurant. Je kunt er logeren in de mooie, authentieke kamers van wat ooit het klooster van Coltibuono was en heerlijk ontspannen in de Italiaanse tuin of aan het grote zwembad.

Badia a Coltibuono Cultus Boni Chianti Classico 

Is zoals de naam al aangeeft volgens goede Toscaanse traditie gemaakt, maar wel met de kennis en kunde van vandaag de dag. De druiven zijn Sangiovese (80%) aangevuld met lokale bijna vergeten druivenrassen zoals de Colorino Aliegiolo met zijn expressieve karakter. Intens robijnrood, elegant en rijk in de neus, subtiele aardse tonen, bloemen, kersen, balsamico, gekonfijt fruit en chocola. Een zwoel, aards, gelaagd (truffel, leer, koffie) en plezierig mondgevoel met als tegenhanger frisse tonen, totaal in balans. Een evenwichtige wijn, die afsluit met rijpe tannines en zachte kersentonen.

Wijn - Spijs

Deze wijn is een geweldige begeleider van gegrilleerd roodvlees, gevogelte, gebraad van wit- of roodvlees en stevige minestrone. Ook uitermate geschikt bij parmigiano reggiano en andere gerijpte harde (Italiaanse) kazen.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Druivensoort Sangiovese
Land Italië
Brand Badia a Coltibuono
Type wijn Rode wijn
Wijn regio Toscane