Bellingham The Homestead Series Sauvignon Blanc

Bellingham The Homestead Series Shiraz (doos van 6 flessen)

Steenberg Semillon Natural Sweet

Gabriëlskloof Syrah (doos van 6 flessen)

Bellingham The Bernard Serie Basket Press Syrah (doos van 6 flessen)

€ 119,70
SKU
FLW-20200831-2

Bellingham The Bernard Serie Basket Press Syrah

Is een heerlijke Zuid-Afrikaanse rode wijn uit de Coastal regio Zuid-Afrika. Deze wijn is gemaakt van Syrah druiven.

Aanbevolen wijn serveertemperatuur tussen 15° C en 17° C.

Bellingham

Het verhaal van Bellingham begon in 1693 toen de Nederlander Gerrit Janz van Vuuren en zijn Franse Hugenoten vrouw de eerste 1000 wijnstokken op het landgoed plantten, dat toen bekend stond als Bellinchamp (‘mooie velden’). Daarna ging het over van familie op familie tot 1943, toen Bernard en Fredagh Podlashuk de ietwat vervallen boerderij kochten, het landhuis, de tuinen en de wijngaarden restaureerden en effectief pionierden in de moderne wedergeboorte van het landgoed Bellingham in Franschhoek.

Bellingham The Bernard Serie Basket Press Syrah

Een krachtige aromatische wijn die assertief maar toch delicaat en verfijnd is, met zwarte en witte peperkruiden, hints van rijke donkere chocolade met een stevige basis van rode bessen, getint met subtiele bloemensuggesties van viooltjes en gedroogde inheemse fynbos. Een rijkelijk gestructureerde wijn met rijpe tannines die tot 10 jaar verdere integratie en complexiteit belooft bij de rijping in de kelder.

The Bernard Series heeft zijn naam te danken aan Bernard Podlashuk, de wijnmaker die in de Kaap gold als een soort ‘tovenaar’, omdat hij niet tevreden was tot de wijn helemaal perfect was en volledig naar zijn zin. De Pinotage, een kruising van Pinot Noir en Cinsault, is een echt Zuid-Afrikaans product. Hij levert de mooiste resultaten op als hij is aangeplant in de vorm van bosjes, bush vines, dus niet op draden. De natuurlijke schaduw van de bladeren zorgt voor een perfecte, geleidelijke rijping. Deze Pinotage is een trots product van mooie bush vines.

Wijn - Spijs

Deze wijn wordt vooral aanbevolen bij gerechten met een volle smaak, zoals geroosterd hert, gerijpte filet en biefstuk, pittige worstjes of gekonfijte eend.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Product Bellingham The Bernard Serie Basket Press Syrah
Land Zuid-Afrika
Producent Bellingham
Type Rode wijn
Regio Coastal Region
Druivensoort Syrah
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 19,95