G.D. Vajra Barolo Bricco delle Viole (doos van 6 flessen)

G.D. Vajra Barolo Bricco delle Viole (doos van 6 flessen)

Vietti Barolo Castiglione (doos van 6 flessen)

Vietti Barolo Castiglione (doos van 6 flessen)

Beni di Batasiolo Barolo

€ 25,95
SKU
25314-1

Beni di Batasiolo Barolo

Is een rode wijn van Beni di Batasiolo uit Piemonte Italië. Deze rode wijn is gemaakt van Nebbiolo druiven.

Beni di Batasiolo

Is het verhaal van de Dogliani familie. Deze familie leeft al vijf generaties in de wijnwereld in het Italiaanse Langhe-district, waarbij de wijngaarden enorm hebben bijgedragen aan het wereldberoemd maken van Italiaanse wijnen. In deze landen met schuin licht en gesluierde nevels heeft de familie Dogliani de vele veranderingen in de recente geschiedenis van de wijngaarden doorgemaakt, die de afgelopen vijftig jaar misschien meer transformaties hebben meegemaakt dan in de eeuwen daarvoor. In 1978 kocht de familie Dogliani de historische Kiola-wijnmakerij met zijn zeven 'beni' of 'landgoed' in de internationaal gerenommeerde zone voor de teelt van de gevierde Nebbiolo da Barolo-druif. Dit is een plek waar traditioneel het idee van 'beni' tastbare waarde aanneemt: de wijnstokken, de boerderijen, de mensen die er wonen en werken en het landschap van zachte, glooiende heuvels en geordende wijngaarden. Dit is de ervaring die de wijnen van de Langhe de wereld altijd hebben geboden.

Beni di Batasiolo Barolo

Deze wijn uit Piemonte is robijnrood van kleur, overgaand in granaatrood. Deze wijn heeft een stevige, rijke geur met nuances van gedroogd fruit, zwarte kers, pruimen, specerijen, chocolade, drop en tabak. Een stevige, verfijnde smaak met een fluwelen aanzet en een uitstekende afdronk.

Wijn - Spijs

Deze Barolo is voortreffelijk bij gebakken en gegrild rundvlees (klassiek is ‘brasato al Barolo’, afgemaakt met kruiden, boter of rundervet en uiteraard Barolo), krachtige stoofschotels, hartige pastagerechten, wildgerechten met paddestoelen en bij diverse kazen.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Product Beni di Batasiolo Barolo
Producent Beni di Batasiolo
Soort wijn of product Rode wijn
Land Italië
Regio Piemonte
Druivensoort Nebbiolo
Aantal flessen - pakken per order 1
Prijs per fles/ pak € 25,95