Allram Grüner Veltliner Gaisberg Erste Lage (doos van 6 flessen)

Allram Grüner Veltliner Gaisberg Erste Lage (doos van 6 flessen)

Beringer Classic Zinfandel Rosé (doos van 6 flessen)

Beringer Classic Zinfandel Rosé (doos van 6 flessen)

Beringer Classic Chardonnay (doos van 6 flessen)

€ 57,50
SKU
63095

Beringer Classic Chardonnay is een heerlijke Californische witte wijn van Winery Beringer uit Napa Valley California. Deze wijn is gemaakt van Chardonnay druiven.

Beringer Classic Chardonnay 

Beringer Classic Chardonnay is een prachtige exponent van Californische Chardonnay wijn. Rijpe appelgeuren, verleidelijke citrus aroma's en een vleugje vanille ronden de smaak af.

Wijn – Spijs

Door de balans van mooi fruit, zachte kruiden en een frisse afdronk, gaat de wijn goed samen met heel veel gerechten bijvoorbeeld in combinatie met visgerechten, gevogelte en rijke salades.

Chardonnay

Chardonnay is een populaire druivensoort die in de hele wereld verbouwd word. De druif heeft een groot aanpassingsvermogen wat betreft klimaat en bodem en er wordt witte wijn van gemaakt. Het is een vroegrijpe druif die goed tegen kou en warmte kan. Het sap van de Chardonnay druiven is zeer geschikt voor rijping op hout en geeft een volle wijn met een herkenbaar bouquet. Wijn met deze zogenaamde 'houtopvoeding' krijgt vanilletonen in haar smaak.

Central Valley Californië

Beringer Classic Chardonnay is afkomstig uit de Central Valley een lang en vlak dal, dat door een groot deel van de Amerikaanse staat Californië loopt. Het wijnbedrijf Beringer is hier sinds 1876 gevestigd.

De Central Valley strekt zich uit van noord naar zuid over een afstand van ongeveer 600 km en bestaat uit twee delen: de noordelijke Sacramento Valley en de zuidelijke San Joaquin Valley. Hierdoor stromen de rivieren de Sacramento en de San Joaquin. Zij komen iets ten westen van de plaats Stockton bij elkaar en vormen daar een soort rivierdelta, in omgekeerde zin. Het dal is aan alle kanten door bergketens omgeven.

Beringer

In de Top 100 van de gezaghebbende Wine Spectator heeft het huis zelfs meer vermeldingen dan enig ander wijnbedrijf, waar ook ter wereld. Ze zijn het enige wijnbedrijf dat ooit de wedstrijd van Wine Spectator Wine of the Year met zowel rode als witte wijn heeft gewonnen.

Bij Beringer streeft men naar een balans tussen moderne technologie en beproefde wijntradities dat resulteert in fantastische wijnen.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Druivensoort Chardonnay
Land USA
Brand Beringer
Type wijn Witte wijn
Wijn regio Napa Valley