Beringer Classic Cabernet Sauvignon (doos van 6 flessen)

Beringer Classic Cabernet Sauvignon (doos van 6 flessen)

Beringer Founders Estate Merlot (doos van 6 flessen)

Beringer Founders Estate Merlot (doos van 6 flessen)

Beringer Classic Zinfandel (doos van 6 flessen)

€ 57,50
SKU
45282

Beringer Classic Zinfandel is een heerlijke Californische rode wijn van Winery Beringer uit Napa Valley California. Deze wijn is gemaakt van Zinfandel druiven.

Beringer Classic Zinfandel

Beringer Classic Zinfandel is een Californische Zinfandel wijn die een prachtige, diep purperen kleur bezit. Zachte, elkaar overlappende aroma's en geuren van zwarte bessen, zadelleer, zwarte olijf, kruidnagel en zwarte peper. Deze rode wijn heeft een kruidige smaak met leren nuance en vlezigheid.

Wijn – Spijs

Deze Zinfandel wijn uit California is heerlijk bij ondermeer rood vlees, wildgerechten, pasta en stevige kaassoorten.

Zinfandel

De Zinfandel druif gedijd goed in een gematigd klimaat. Zinfandel druiven worden vooral verbouwd in Californië en zijn te vinden in warme regio’s met 's nachts voldoende afkoeling. De geur en het smaakpatroon van de Zinfandel is zeer gevarieerd. Meestal bezit de wijn van deze druif aroma’s en smaken van het fruit van zwarte bessen, aardbeien en kersen. Men neemt aan dat deze druif verwant is aan de Italiaanse Primitivo druif.

Central Valley Californië

Beringer Classic Zinfandel is afkomstig uit de Central Valley een lang en vlak dal, dat door een groot deel van de Amerikaanse staat Californië loopt. Het wijnbedrijf Beringer is hier sinds 1876 gevestigd.

De Central Valley strekt zich uit van noord naar zuid over een afstand van ongeveer 600 km en bestaat uit twee delen: de noordelijke Sacramento Valley en de zuidelijke San Joaquin Valley. Hierdoor stromen de rivieren de Sacramento en de San Joaquin. Zij komen iets ten westen van de plaats Stockton bij elkaar en vormen daar een soort rivierdelta, in omgekeerde zin. Het dal is aan alle kanten door bergketens omgeven.

Beringer

In de Top 100 van de gezaghebbende Wine Spectator heeft het huis zelfs meer vermeldingen dan enig ander wijnbedrijf, waar ook ter wereld. Ze zijn het enige wijnbedrijf dat ooit de wedstrijd van Wine Spectator Wine of the Year met zowel rode als witte wijn heeft gewonnen.

Bij Beringer streeft men naar een balans tussen moderne technologie en beproefde wijntradities dat resulteert in fantastische wijnen.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Druivensoort Zinfandel
Land USA
Brand Beringer
Type wijn Rode wijn
Wijn regio Napa Valley