Villa Trasqua Estate Toscane Italië

Villa Trasqua Estate Toscane Italië

Een bezoekje brengen aan “Villa Trasqua Estate”, maar eerst in Nederland deze wijnen uitproberen.

De wijngaard van Villa Trasqua ligt in het hart van Toscane in Italië. Het landgoed met 56 hectare wijngaard produceert de traditionele “Chianti Classico DOGG” wijnen. Ook bestaat het landgoed uit 10 hectare olijfboomgaard waar men extra-virgine olijfolie produceert.

In onze winkel vind je heerlijk wijnen van Wijnhuis VillaTrasqua zoals:

De  Trastella Vermentino

Deze frisse witte wijn is perfect geschikt bij vele gerechten, zoals pasta, visgerechten en wit vlees.

De Trasquenello Rosato

Een fris, sappig, intens roze wijn, met een goede zuurgraad balans. Een heerlijke aperitief wijn maar die ook goed past bij rauwe vis gerechten, kip of sushi.

De Trasquenello Sangiovese

Een sappige wijn met een briljante robijnrode kleur, met de smaak van kersen en bessen. Een aangename en elegante wijn die goed past bij pasta met tomaat of gegrild rood vlees.

Wil je zelf een bezoek brengen aan Villa Trasqua.

Ze organiseren van maandag tot en met zaterdag  tussen 11:00 en 16:00 uur een wijntour van ongeveer een uur. Tijdens deze tour vertelt men je alles over deze Chianti Classico wijnen en krijg je een rondleiding door de gehele wijnkelder. De tour eindigt in de proeverij. Hier kan je een selectie van de wijnen proeven en kan je de wijnen, oliën of destillaten kopen.

Hoe kom je bij Villa Trasqua

Komende vanuit Florence. Neem de afslag “Monteriggioni” en ga op de rotonde richting Sienna. Sla linksaf richting Badessa and Trasqua en wederom linksaf richting Lornano. Hier begint de landweg. Passeer de Luxor camping tot je links Villa Trasqua ziet liggen.

Komende vanuit Siena. Neem de afslag “Badesse” en sla linksaf naar Lornano. In Lorlana sla linksaf naar Monteriggioni en rechtsaf naar Trasqua. Hier begint de landweg. Vervolg de weg lang de huizen en de wijngaard totdat je Villa Trasqua rechts ziet liggen.

Geniet van Italié en van deze wijnen.No Tags

Comments