Calem 10 Years Old Port

Calem 10 Years Old Port (doos van 6 flessen)

Calem 30 Years Old Port

Calem 30 Years Old Port

Calem 20 Years Old Port (doos van 2 flessen)

€ 89,90
SKU
MON-0926006

António Alves Cálem

Sommige van zijn tijdgenoten hebben António Alves Cálem misschien aangezien voor een ongeneeslijke avonturier, maar het was ondernemerschap dat zijn passie voedde. Toen hij Porto Cálem in 1859 oprichtte, zette hij zijn zinnen op het oversteken van de Atlantische Oceaan en het exporteren naar Brazilië. Dit in een tijd dat Port doorgaans naar de Britse eilanden en andere Europese markten werd verscheept. Gebaande paden waren niet voor Cálem. Nadat hij uiteindelijk de route naar Brazilië had bepaald, werden zijn eerste transacties gedaan in exotische bossen. Nogmaals, dit had gemakkelijk verkeerd kunnen worden ingeschat als een moedige beslissing, terwijl het in feite een doordacht risico was dat een zeer succesvolle zakelijke relatie opleverde.

De Douro, de oudste afgebakende regio ter wereld, verbouwde de druiven. De kelders van Gaia hebben de wijn verouderd. En António Alves Cálem plande de onderneming. Onverschrokken bereidde hij zich voor op een avontuur dat vier generaties later nog steeds voortduurt.

Calem 20 Years Old Port

Calem 20 Years Old Port is het resultaat van een blend van wijnen die gemiddeld 20 jaar gerijpt zijn in eikenhouten vaten, wat de oude kunst van het mixen van Ports weerspiegelt.

Met een amber bruine kleur, toont het aroma's van hout en heerlijke tonen van jam en gedroogd fruit. In de mond is het elegant en complex, met hints van balsamico. Een lange en gestructureerde afwerking.

De druiven vergisten kort waarna er ‘Aquardente’ wordt toegevoegd. Letterlijk betekent dit ‘vuur water’. Deze neutrale alcohol beïnvloedt de smaak niet, maar zorgt er voor dat de vergisting stopt. De gistcellen sterven namelijk door het toevoegen van de alcohol. Het moment van toevoegen bepaalt de smaak van de port. Doordat de vergisting stopt blijft er suiker over, waardoor port vaak zoet is en 20% alcohol heeft.

Een van de bekendste blended ports is de aged tawny. De leeftijd wordt in het Engels op het etiket vermeld als 10, 20, 30 of 40 years old. Deze blends hebben dan gemiddeld de leeftijd die op het etiket staat. Aged tawny behoort tot de moeilijkste ports om te maken. Hij wordt samengesteld van ports uit verschillende oogstjaren en pas na jarenlange vatrijping geblend en gebotteld. Het begint met een selectie van wijnen na iedere oogst. Deze worden op vat gebracht en vervolgens telkens geproefd en uiteindelijk tot een perfecte port geblend.

Wijn - Spijs

Ideaal met voorgerechten als sterke kazen en paté. Ook heerlijk met gedroogde vruchten, ganzenlever, brownies en pistache.

Meer informatie
Product Calem 20 Years Old Port
Producent Calem Porto
Type wijn Port
Aantal flessen 2
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl