Calem 30 Years Old Port

Calem 30 Years Old Port

Niepoort Ruby Port (doos van 6 flessen)

Niepoort Ruby Port (doos van 6 flessen)

Calem 40 Years Old Port

€ 109,95
SKU
WS-0926009

António Alves Cálem

Sommige van zijn tijdgenoten hebben António Alves Cálem misschien aangezien voor een ongeneeslijke avonturier, maar het was ondernemerschap dat zijn passie voedde. Toen hij Porto Cálem in 1859 oprichtte, zette hij zijn zinnen op het oversteken van de Atlantische Oceaan en het exporteren naar Brazilië. Dit in een tijd dat Port doorgaans naar de Britse eilanden en andere Europese markten werd verscheept. Gebaande paden waren niet voor Cálem. Nadat hij uiteindelijk de route naar Brazilië had bepaald, werden zijn eerste transacties gedaan in exotische bossen. Nogmaals, dit had gemakkelijk verkeerd kunnen worden ingeschat als een moedige beslissing, terwijl het in feite een doordacht risico was dat een zeer succesvolle zakelijke relatie opleverde.

De Douro, de oudste afgebakende regio ter wereld, verbouwde de druiven. De kelders van Gaia hebben de wijn verouderd. En António Alves Cálem plande de onderneming. Onverschrokken bereidde hij zich voor op een avontuur dat vier generaties later nog steeds voortduurt.

Calem 40 Years Old Port

Is het resultaat van een blend van wijnen die gemiddeld 40 jaar gerijpt zijn in eikenhouten vaten, wat de oude kunst van het mixen van Ports weerspiegelt.

Amber met een vleugje groen van kleur, structuur, evenwichtige zuurgraad en onberispelijke frisheid. Een verfijnde intensiteit die blijft hangen op een lange en duurzame afdronk.

Meer informatie
Product Calem 40 Years Old Port
Land Portugal
Producent Calem Porto
Type Port
Land Portugal
Regio Douro
Druivensoort Blend rood
Aantal flessen 1
Prijs per stuk € 109,95