Cantina di Soave Poesie Soave

Cantina di Soave Poesie Soave (doos van 6 flessen)

Cantina di Soave Poesie Valpolicella

Cantina di Soave Le Poesie Valpolicella (doos van 6 flessen)

Cantina di Soave Poesie Bardolino (doos van 6 flessen)

€ 41,70
SKU
TP-317025

Cantina di Soave Poesie Bardolino

Cantina di Soave Poesie Bardolino heeft een fruitige en frisse geur met tonen van rode bessen en een aangename persistente smaak met nuances van frambozen en kersen. Dit is een vriendelijke en soepele lichte rode wijn die goed in balans is.

Wijn - Spijs

Perfecte wijn bij lichte gerechten en bij milde of licht gekruide kazen.

Veneto wijn

Veneto ligt in het noordoosten van Italië, heeft om en nabij 90.000 hectare wijngaarden, en is de regio waarbij de meeste Italiaanse wijn wordt geproduceerd. Naast het feit dat er veel wijn wordt gemaakt zijn de wijnen uit de regio van hoge kwaliteit, herkenbaar door de hoeveelheid DOCG en DOC wijnen die de regio rijk is.

De meeste bekende wijnen zijn Prosecco, Amarone, Valpolicella, Soave en Bardolino. De meest bekende druivenrassen zijn de Corvina, Corvinone, Molinara, Rondinella, Glera, Garganega en Trebbiano di Soave.

Veneto profiteert van een uitstekend klimaat om wijn te produceren. De Alpen beschermen de regio tegen het koude Noord-Europese klimaat en het Gardameer zorgt voor zachte temperaturen. Het gemiddelde aantal zonuren ligt boven de 2000 en de gemiddelde temperatuur door het jaar is ruim 13 graden. Het heeft een zacht klimaat met warme zomers en niet al te strenge winters.

Cantina di Soave Poesie Bardolino

Cantina di Soave Poesie Bardolino is een aangename rode Italiaanse wijn uit de Veneto regio. Deze wijn is gemaakt van Corvina, Molinara en Rondinella druiven.

Cantina di Soave

Sinds de oprichting in 1898, heeft Cantina di Soave een groeiplan gevolgd die leidde tot het ontstaan van een van de meest vooraanstaande en meest prestigieuze wijnproducenten in de Italiaanse en internationale wijnwereld. Jaar na jaar heeft het een kostbaar mozaïek samengesteld van productielocaties en wijngaarden die vandaag de dag vijf valleien omvatten in het oostelijke gebied van Verona en drie beroemde DOC - denominaties omvatten, Soave, Valpolicella en Durello.

Dankzij het avant-garde systeem van kwaliteitsselectie is Cantina di Soave in staat om wijnen te produceren die voldoen aan de eisen van een steeds veeleisender en complexere markt, met een breed portfolio aan wijnen die variëren van die voor dagelijks plezier tot ambitieuze wijnen die zijn vormgegeven voor de meest veeleisende restaurants, wijnwinkels en enotecas in Italië en in het buitenland.

Meer informatie
Product Cantina di Soave Poesie Bardolino
Producent Cantina di Soave
Type wijn Rood
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl