Clos du Papillon

Domaine des Baumard Savennières Clos du Papillon (doos van 3 flessen)

Baumard Le Logis Anjou

Domaine des Baumard Le Logis Anjou (doos van 6 flessen)

Domaine des Baumard Carte Turquoise Brut Crémant de Loire (doos van 6 flessen)

€ 99,90
SKU
RES-070103

Domaine des Baumard Carte Turquoise Brut Crémant de Loire

Domaine des Baumard Carte Turquoise is een heerlijke witte mousserende Franse Loire wijn van het wijnhuis Domaine des Baumard. Deze wijn is gemaakt van Chardonnay, Cabernet Franc en Chenin Blanc druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 8°C and 10°C.

Domaine des Baumard

Baumard ligt in het hart van de Anjou, in de stad Rochefort-sur-Loire, iets ten zuiden van Savennières. Het domein is al sinds 1634 familiebezit. Waar Jean Baumard het ontwikkelde in de vijftiger jaren, heeft zijn zoon Florent ervoor gezorgd dat het tegenwoordig beschouwd wordt als een van de beste wijnproducenten in de Loire vallei. Florent wordt door vele toonaangevende wijnmagazines gezien als enig in zijn soort. Hij maakt verschillende cuvées van Savennières, de grote droge chenin blanc, naast zeer mooie Coteaux de Layon. Het domein werkt biologisch, zonder certificering. Florent Baumard vindt dat menselijke interventie in zowel wijngaard als wijnkelder mogelijk moet blijven. Zijn Quarts de Chaume is een echte icoon in de internationale wijnwereld; deze wijngaard is recent verheven tot de status van grand cru!

Domaine des Baumard Carte Turquoise Brut Crémant de Loire

Deze Franse Loire wijn is licht goudgeel van kleur, aangenaam fris in de neus met delicate aroma’s van citrus en groene appel. Droog en fris in de aanzet, rond en evenwichtig in de mond, met een hint van amandel in de finale. Verfrissend, licht verteerbaar, verveelt nooit. Uitstekende prijs - kwaliteit - plezier verhouding!

Wijn - Spijs

Ideaal als receptiewijn of als informeel aperitief, puur, als Kir Royal of als basis van een chique cocktail (met Cointreau!) of longdrink. Geweldig als lichte en frivole wijn voor chill-out en lounge.

Meer informatie
Product Domaine des Baumard Carte Turquoise Brut Crémant de Loire
Producent Domaine des Baumard
Type wijn Mousserend, Biologisch, Vegan
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl