Pietradonice Casanova di Neri (doos van 6 flessen)

Pietradonice Casanova di Neri (doos van 6 flessen)

Casanova di Neri Brunello Di Montalcino Cerretalto (doos van 3 flessen)

Casanova di Neri Brunello Di Montalcino Cerretalto (doos van 3 flessen)

Casanova di Neri Brunello Di Montalcino (doos van 6 flessen)

€ 259,95
SKU
GOES-NRI06014

Casanova di Neri Brunello Di Montalcino

Is een heerlijke Italiaanse rode wijn uit de regio Toscane. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Casanova di Neri van Sangiovese druiven.

Casanova di Neri

Casanova di Neri is het resultaat van een proces van productieve en filosofische evolutie, een nieuwe visie van Brunello di Montalcino die traditie op een andere innovatieve manier interpreteert. Een diepgaande inzet en respect voor het land, een overtuiging dat het de spil is voor de productie van unieke wijnen en dat de zorg die wordt besteed aan het behandelen van de druiven in de wijnmakerij op basis van hun verschillende kenmerken, het meest waarderen.

Casanova di Neri Brunello Di Montalcino

Is een van elegante en complexe Brunello di Montalcino. De kleur is helder rood en heeft een intens boeket van frisse jonge rode vruchten. In de mond is alles perfect gebalanceerd, van de levendige zuurgraad, de romigheid tot aan de zijdeachtige consistentie. De tannines zijn extreem fijn en precies. De afdronk lijkt dan ook eindeloos.

Vinificatie

Er wordt met de hand geoogst. De oogst vindt plaatst tussen 3 en 14 oktober. De selectie van de druiven voor en na het ontstelen gebeurt met de hand. Daarna volgt er een natuurlijk fermentatie zonder toevoeging van kunstmatige gist. De maceratie vindt plaats in een open Kegelvormige en temperatuur gecontroleerde omgeving. De fermentatie duur 23 dagen. Vervolgens rijpt de wijn nog gedurende 43 maanden op hout alvorens deze op de markt komt.

Wijn - Spijs

Deze Italiaanse rode wijn is heerlijk bij gebraden of gegrild rood vlees of wild. Ook fantastisch bij rijpe kazen.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Druivensoort Sangiovese
Producent Casanova di Neri
Soort Rode wijn
Regio Toscane
Land Italië