Casanova di Neri Brunello Di Montalcino (doos van 6 flessen)

Casanova di Neri Brunello Di Montalcino (doos van 6 flessen)

Casanova di Neri Tenuta Nuova  Brunello Di Montalcino (doos van 6 flessen)

Casanova di Neri Tenuta Nuova Brunello Di Montalcino (doos van 6 flessen)

Casanova di Neri Brunello Di Montalcino Cerretalto (doos van 3 flessen)

€ 885,00
SKU
GOES-NERI07013

Casanova di Neri Brunello Di Montalcino Cerretalto

Is een heerlijke Italiaanse rode wijn uit de regio Toscane. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Casanova di Neri van Sangiovese druiven.

Casanova di Neri

Casanova di Neri is het resultaat van een proces van productieve en filosofische evolutie, een nieuwe visie van Brunello di Montalcino die traditie op een andere innovatieve manier interpreteert. Een diepgaande inzet en respect voor het land, een overtuiging dat het de spil is voor de productie van unieke wijnen en dat de zorg die wordt besteed aan het behandelen van de druiven in de wijnmakerij op basis van hun verschillende kenmerken, het meest waarderen.

Casanova di Neri Brunello Di Montalcino Cerretalto

De wijn kleurt helder robijnrood. Diepgang, intensiteit en grootheid. Het boeket geurt naar de onmiskenbare mineralen wat wordt opgevolgd door hints van jong en donkerrood fruit, chocolade en zoethout. In de mond is de wijn immens dik en elegant met tegelijkertijd een ongelooflijke en aanhoudende afdronk. De tannines zijn perfect geïntegreerd.

Vinificatie

De handmatige oogst vindt plaats tussen de eerste en de tweede week van oktober. De selectie van de druiven voor en na het ontstelen wordt gebeurt met de hand. Daarna volgt er een natuurlijk fermentatie zonder toevoeging van kunstmatige gist. De maceratie vindt plaats in een open Kegelvormige en temperatuur gecontroleerde omgeving. De fermentatie duur 32 dagen. Vervolgens rijpt de wijn nog gedurende 36 maanden op hout.Daarna rust de wijn nog 24 maanden alvorens de wijn op de markt komt.

Wijn - Spijs

Deze Italiaanse rode wijn is heerlijk bij gebraden of gegrild rood vlees of wild. Ook fantastisch bij rijpe kazen.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Druivensoort Sangiovese
Producent Casanova di Neri
Soort Rode wijn
Regio Toscane
Land Italië