Casanova di Neri Brunello Di Montalcino Cerretalto (doos van 3 flessen)

Casanova di Neri Brunello Di Montalcino Cerretalto (doos van 3 flessen)

Casanova di Neri Tenuta Nuova Brunello Di Montalcino (doos van 6 flessen)

€ 525,00
SKU
GOES-NERI08013

Casanova di Neri Tenuta Nuova Brunello Di Montalcino

Is een heerlijke Italiaanse rode wijn uit de regio Toscane. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Casanova di Neri van Sangiovese druiven.

Casanova di Neri

Casanova di Neri is het resultaat van een proces van productieve en filosofische evolutie, een nieuwe visie van Brunello di Montalcino die traditie op een andere innovatieve manier interpreteert. Een diepgaande inzet en respect voor het land, een overtuiging dat het de spil is voor de productie van unieke wijnen en dat de zorg die wordt besteed aan het behandelen van de druiven in de wijnmakerij op basis van hun verschillende kenmerken, het meest waarderen.

Casanova di Neri Tenuta Nuova Brunello Di Montalcino

Op het eerste gezicht toont Tenuta Nuova al zijn potentieel aan de felle rode kleur. Het boeket is zeer expressief en intens, met tonen van jong rood fruit, bramen en de typische balsamico geur. In de mond is het de algehele structuur, aanhoudend en rijk, met zijdeachtige tannines en met een uitstekende afdronk. Een combinatie van elegantie en kracht.

Vinificatie

De oogst gebeurt handmatig tussen eind september en begin oktober. Vinificatie De selectie van de druiven voor en na het ontstelen wordt gebeurt met de hand. Daarna volgt er een natuurlijk fermentatie zonder toevoeging van kunstmatige gist. De maceratie vindt plaats in een open Kegelvormige en temperatuur gecontroleerde omgeving. De fermentatie duur 36 dagen. Vervolgens rijpt de wijn nog gedurende 12 maanden op hout alvorens deze op de markt komt.

Wijn - Spijs

Deze Italiaanse rode wijn is heerlijk bij gebraden of gegrild rood vlees of wild. Ook fantastisch bij rijpe kazen.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Druivensoort Sangiovese
Producent Casanova di Neri
Soort Rode wijn
Regio Toscane
Land Italië