Cesari Nibai (doos van 6 flessen)

Cesari Nibai (doos van 6 flessen)

Cesari Ripasso Bosan (doos van 6 flessen)

Cesari Ripasso Bosan (doos van 6 flessen)

Cesari Amarone (doos van 6 flessen)

€ 233,70
SKU
HAN-302

Cesari Amarone della Valpolicella Classico

Is een heerlijke Italiaanse rode wijn uit de regio Veneto. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Cesari van Corvina, Molinara and Rondinella druiven.

Cesari

Wijnhuis Gerardo Cesari werd opgericht in 1936 en werd al snel wereldwijd synoniem voor wijnen uit de omgeving van Verona. In het begin van de jaren zeventig was Cesari Amarone een van de eersten die alle vijf de continenten bereikte dankzij het enthousiasme en initiatief van Franco Cesari, zoon van de oprichter Gerardo, wiens oorspronkelijke visie het was om een geweldige Amarone te produceren, die in staat was te concurreren met de beste Italiaanse en internationale rode wijnen. En zo begon het succesverhaal van Cesari wijnen over de hele wereld. Tegenwoordig stelt Gerardo Cesari zich nog meer doelen: inspelen op de markt door unieke, elegante, fijne, evenwichtige wijnen te produceren, voortbouwend op traditie, maar met behulp van de nieuwste kennis in de wijngaard teelt, met behulp van ecologisch duurzame teelttechnieken en de consumenten de garanties te bieden van een gecertificeerde wijnbereidingsproces. Een constant evoluerend bedrijf dat nog steeds vertrouwen houdt in zijn land en zijn oorsprong.

Cesari Amarone della Valpolicella Classico

Cesari Amarone della Valpolicella Classico wordt geproduceerd in Negrar, Marano di Valpolicella, Sant Ambrogio, Fumane en in San Pietro Cariano (het historische gedeelte van de Valpolicella Classico productie). Door het traditionele drogen van de Corvina, Rondinella en Molinara druiven tot half januari op rekken en hierna de rijping in grote eiken vaten en barriques, samen met de lange periode van rijping in flessen, kunnen we uiteindelijk van deze grote wijn genieten.

Wijn - Spijs

Deze Italiaanse rode wijn is geschikt bij maaltijden met rood vlees, wild en ook als afsluitende wijn bij een heerlijk diner.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Land Italië
Product Cesari Amarone
Producent Cesari Verona
Type Rode wijn
Land Italië
Regio Veneto
Druivensoort Corvina, Molinara, Rondinella
Aantal flessen 6
Prijs per stuk € 38,95