Don Ramon Campo de Borja

Chispas Rosado (doos van 6 flessen)

Don Ramon Campo de Borja

Chispas Garnacha-Shiraz (doos van 6 flessen)

Chispas Blanco (doos van 6 flessen)

€ 34,50
SKU
RES-20200213-02

Bodegas Aragonesas

Ondanks dat dit wijnhuis in 1984 is opgericht, gaat de historie veel verder terug, namelijk tot het jaar 1145. Toen maakten de monniken van de Orde der Cisterciënzers al wijn van de Garnacha druif. Bij Bodegas Aragonesas treedt men in hun voetsporen met veel liefde voor Garnacha en het land. Continue wordt er gewerkt aan het verbeteren van de wijnbouw en het maken van wijn zonder dit culturele erfgoed uit het oog te verliezen.

Bodegas Aragonesas Chispas Blanco

Is een heerlijke Spaanse witte wijn uit de regio Campo de Borja - Aragón Spanje.

Deze wijn is gemaakt van Chardonnay en Macabeo druiven. Aanbevolen wijn serveertemperatuur tussen 8° C en 10° C.

Bodegas Aragonesas Chispas Blanco

Deze Spaanse wijn heeft een bleke, strogele kleur met een groene tint. In de geur en smaak frisse tonen van limoen, groene appel, ananas en nectarine. Frisse smaak vol met geconcentreerd fruit, gevolgd door een levendige, frisse afdronk met een mooie zuurgraad.

Direct na de oogst worden de druiven naar de wijnmakerij vervoerd, zodat ze koel en vers aankomen. De druiven worden voorzichtig gekneusd en vervolgens laten wijnmakers Fernando Mora en Javier Vela de vaste deeltjes in de most bezinken met behulp van flotation, een moderne techniek waarbij de most onder druk snel geklaard wordt. Vervolgens wordt de most overgestoken naar roestvrijstalen tanks en vindt, na een inweking van zes uur, de vergisting plaats op een temperatuur van 16 °C. Na een korte rustperiode op tank wordt de wijn geklaard, gestabiliseerd, gefilterd en tot slot gebotteld.

Wijn - Spijs

Ideale aperitiefwijn en tevens prima begeleider bij salades, garnalen, vis met witte wijnsaus, groentegerechten en verse geitenkaas.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Product Chispas Blanco
Land Spanje
Producent Bodegas Aragonesas
Type Witte wijn
Land Spanje
Regio Aragon
Druivensoort Chardonnay, Macabeo
Aantal flessen 6
Prijs per stuk € 5,75