Dopff Crémant D'Alsace Cuvée Julien Brut (doos van 6 flessen)

Dopff Crémant D'Alsace Cuvée Julien Brut (doos van 6 flessen)

Brut Rosé Baumard Crémant de Loire (doos van 6 flessen)

Brut Rosé Baumard Crémant de Loire (doos van 6 flessen)

Clos de Sainte Catherine (doos van 6 flessen)

€ 245,70
SKU
RES-070110

Domaine des Baumard Clos de Sainte Catherine is een heerlijke witte Franse Loire wijn van het wijnhuis Domaine des Baumard. Deze wijn is gemaakt van Chenin Blanc druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 9°C and 12°C.

Clos de Sainte Catherine

Deze Franse Loire wijn heeft een helder tot diep goudgele kleur met zilveren schitteringen. Rijk en complex van geur, met accenten van honing, peer, abrikoos, lentebloesem en minerale ondertonen. Op de tong een en al zuiverheid, mineraliteit, rijp fruit, een hint van kruiden, een uitstekend evenwicht tussen zuur en zoet, veel elegantie en een enorme lengte.

Wijn - Spijs

te combineren met meloen en jambon de Bayonne, patés en terrines van gevogelte, taarten van gevogelte lever, koude vetgemeste ganzenlever, chaud-froid van buitenloop boerenkip. Bij de desserts, absoluut te vermijden: chocolade, rood fruit, sinaasappels en appels! Wel aanbevolen: gepocheerde perziken, abrikozen of peren taarten, licht gebak met amandelen en/of amandelspijs, crème anglaise, eiwitschuim taarten of gebak (vacherin). Voor de echte liefhebber bijzonder aanbevolen bij romige, niet te pikante blauwschimmel kazen.

Domaine des Baumard

In het hartje van het Loire dal ligt het Domaine des Baumard, in Rochefort sur Loire, circa 20 km ten zuidoosten van Angers. Het domein is gevestigd op een klein adellijk landgoed uit de 17e eeuw, Logis de la Giraudière. Sinds 1634 wordt hier wijn gemaakt! Na de vernietigende invasie van de Amerikaanse vraatzuchtige luis phylloxera, werd het familiedomein een ent- en kweekplek van nieuwe wijnstokken op Amerikaanse onderstokken. In 1955 bracht Jean Baumard de wijnbouw terug op het domein. In de jaren 50 en 60 breidde hij het domein uit met wijngaarden in Anjou zelf, maar ook aan de andere kant van de Loire rivier: Quarts de Chaume, Savennières. In 1987 neemt Florent Baumard het domein over van zijn vader met een doel voor ogen: het combineren van de specifieke terroir karakteristieken met een uitstekende technische kennis en bekwaamheid. Het resultaat is een ware aromatische explosie en een zeer homogeen wijnassortiment. Het AOC gebied Coteaux du Layon ligt aan weerzijden van het Layon riviertje, over de grond van 27 gemeenten. De bekendste (en beste?) wijnen komen van het deel dat het dichtst bij de Loire ligt, het deel waar Rochefort sur Loire onder valt. Baumard beschikt over oudere wijnranken en de ligging van de wijngaarden is ideaal voor het langzaam en optimaal rijpen van de druiven.

Clos Sainte Catherine

De Clos Sainte Catherine ligt net boven Rochefort sur Loire. Op dagen met heldere lucht geniet u hier van een prachtig uitzicht, van Angers in het oosten tot de grens met Bretagne in het westen. Vinificatie (wijnbereiding) : voor deze klassieke cuvée wijn worden de druiven met de hand geplukt van oudere wijnranken. Alleen overrijpe en/of met botrytis gezegende druiven worden geoogst, in meerdere opeenvolgende plukbeurten. Na de pneumatische persing vindt de gisting plaats in RVS tanks, onder gecontroleerde temperatuur. Deze wijn valt onder de categorie ‘moelleux’ (let op: uitspraak = ‘môaleuh’, en niet ‘moeijeuh’!), wat duidt op een relatief (licht) zoete wijn met een goed zoet/zuur evenwicht.

92 punten Wine Spectator, 91 punten Robert Parker Wine Advocate

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Product Clos de Sainte Catherine
Land Frankrijk
Producent Domaine des Baumard
Type Witte wijn, Dessert wijn
Regio Loire
Druivensoort Chenin Blanc
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 40,95