Coto de Imaz Reserva (doos van 6 flessen)

Coto de Imaz Reserva (doos van 6 flessen)

Corette Viognier (doos van 6 flessen)

Corette Viognier (doos van 6 flessen)

Corette Cabernet Sauvignon (doos van 6 flessen)

€ 53,70
SKU
RES-080001

Corette Cabernet Sauvignon

Is een heerlijke Franse Languedoc-Roussillon wijn van Badet Clément uit Frankrijk. Deze wijn is gemaakt van Cabernet Sauvignon druiven. 

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 16°C and 18°C.

Corette

Corette wijnen zijn gemaakt om elke dag wijn te drinken, met een mooie prijs kwaliteits - verhouding. De wijnen worden gemaakt door Badet Clément, van Catherine en Laurent Delaunay, een groot wijnhuis dat stamt uit Bourgogne, maar ook al tijden actief is in de Languedoc-Roussillon en de zuidelijke Rhône.

Het zijn allemaal wijnen van een enkel druivenras (mono cépages), acht in totaal, in een heel rijke toegankelijke fruitige stijl. Deze wijn zijn niet alleen typerend voor hun druivenrassen, maar ook voor de streek van herkomst.

 

Corette Cabernet Sauvignon

Deze Franse Languedoc-Roussillon wijn heeft een mooie donkerrode kleur en geeft geuren af van bosvruchten en specerijen (kaneel, munt en laurier). Karakteristiek voor een Cabernet is de lichte toon van groene pepers. Subtiele houttonen (ceder en eik) maken de smaak af. Een elegante en complexe wijn met een lange smaaksensatie.

Wijn - Spijs

Een ideale begeleider van ongecompliceerde, maar smakelijke gerechten uit de Franse (en internationale) regionale keuken. Kleine voorkeur voor gegrilde gerechten met rund- of lamsvlees, pepersteak en pasta’s. Smaaktype: (medium)vol, aromatisch, complex, met houtopvoeding.

Wijngaarden

Corette Cabernet Sauvignon komt van verschillende wijngaarden gelegen op de heuvelflanken van de Languedoc-Roussillon. De Cabernet Sauvignon druiven in deze wijn komen voor een deel van wijngaarden die aan de voet van de Cévennes liggen. De wijngaarden in Nîmes zorgen voor kracht en geven de wijn een kruidig aroma. De druiven uit Béziers zorgen voor een volle, ronde en fruitige smaakt. En de Aude vallei geeft de wijn structuur, kracht en smaak die lang in de mond aanwezig blijft. Zo worden de verschillende eigenschappen van de wijngebieden optimaal benut. Het resultaat is een evenwichtige wijn. De trossen worden volledig ontsteeld. Daarna ondergaan de druiven een lange inweking met schillen om lengte, kracht, rijkdom, kleur en aroma’s te verkrijgen. De opvoeding vindt voor het grootste deel plaats in roestvrij stalen tanks, gedurende zes maanden. Voor extra complexiteit wordt een deel van de wijn zes maanden gelagerd op eikenhouten vaten.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Product Corette Cabernet Sauvignon
Land Frankrijk
Producent Corette
Type Rode wijn
Regio Languedoc - Roussillon
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 8,95