Corette Sauvignon Blanc (doos van 6 flessen)

Corette Sauvignon Blanc (doos van 6 flessen)

Southern Right Sauvignon Blanc (doos van 6 flessen)

Southern Right Sauvignon Blanc (doos van 6 flessen)

Corette Pinot Noir (doos van 6 flessen)

€ 53,70
SKU
RES-080008

Corette Pinot Noir

Is een heerlijke Franse Languedoc-Roussillon wijn van Badet Clément uit Frankrijk. Deze rode wijn is gemaakt van Pinot Noir druiven. 

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 16°C and 18°C.

Corette

Corette wijnen zijn gemaakt om elke dag wijn te drinken, met een mooie prijs kwaliteits - verhouding. De wijnen worden gemaakt door Badet Clément, van Catherine en Laurent Delaunay, een groot wijnhuis dat stamt uit Bourgogne, maar ook al tijden actief is in de Languedoc-Roussillon en de zuidelijke Rhône.

Het zijn allemaal wijnen van een enkel druivenras (mono cépages), acht in totaal, in een heel rijke toegankelijke fruitige stijl. Deze wijn zijn niet alleen typerend voor hun druivenrassen, maar ook voor de streek van herkomst.

 

Corette Pinot Noir

Deze Franse rode wijn heeft een prachtige, heldere rode kleur en aroma’s van rood fruit (frambozen en aardbeien) en specerijen (kaneel en komijn). Een ronde en frisse fruitige wijn met een elegant en toegankelijk karakter.

Wijn - Spijs

Uitstekende wijn voor op het terras, bij de barbecue en bij picknicks. Aan tafel combineert deze pinot noir goed met fijn en licht vlees of gevogelte, bij patés, maar ook bij vis en lichte kazen.

Wijngaarden

Deze Corette Pinot Noir komt van hooggelegen wijngaarden die aan de voet van de Pyreneeën liggen. Het relatief koele klimaat in combinatie met de kalkbodem zorgt voor een elegante frisse wijn. Voor extra complexiteit wordt een deel van de wijn gelagerd op eikenhouten vaten. De typische fruittonen van de pinot noir komen hierdoor goed tot uiting. Om extra kleur en smaakstoffen uit de druivenschillen te halen, wordt de most eerst een aantal dagen ingeweekt met de schillen en daarna op relatief koele temperatuur vergist. Voor extra complexiteit wordt 25% van de wijnen zes tot negen maanden gelagerd op eikenhouten vaten.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Product Corette Pinot Noir
Land Frankrijk
Producent Corette
Type Rode wijn
Regio Languedoc - Roussillon
Druivensoort Pinot Noir
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 8,95