Corette Merlot (doos van 6 flessen)

Corette Merlot (doos van 6 flessen)

Corette Sauvignon Blanc (doos van 6 flessen)

Corette Sauvignon Blanc (doos van 6 flessen)

Corette Syrah (doos van 6 flessen)

€ 53,70
SKU
RES-080006

Corette Syrah

Is een heerlijke Franse Languedoc-Roussillon wijn van Badet Clément uit Frankrijk. Deze rode wijn is gemaakt van Syrah druiven. 

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 16°C and 18°C.

Corette

Corette wijnen zijn gemaakt om elke dag wijn te drinken, met een mooie prijs kwaliteits - verhouding. De wijnen worden gemaakt door Badet Clément, van Catherine en Laurent Delaunay, een groot wijnhuis dat stamt uit Bourgogne, maar ook al tijden actief is in de Languedoc-Roussillon en de zuidelijke Rhône.

Het zijn allemaal wijnen van een enkel druivenras (mono cépages), acht in totaal, in een heel rijke toegankelijke fruitige stijl. Deze wijn zijn niet alleen typerend voor hun druivenrassen, maar ook voor de streek van herkomst.

 

Corette Syrah

Deze Franse rode wijn heeft een intens donkere kleur en geeft geuren af van donker fruit zoals bramen en pruimen. Met kruidige accenten van kaneel. De smaak is stevig en complex met een lange en fluwelige finale.

Wijn - Spijs

Een ideale begeleider van rood (gegrild) vlees en harde kazen.

Wijngaarden

Corette Syrah komt van wijngaarden uit verschillende regio’s binnen de Languedoc-Roussillon. De verschillende eigenschappen van de wijngebieden worden optimaal benut. Oude wijngaarden in de buurt van Nîmes geven de wijn een rijke, volle smaak. De grond in de buurt van Béziers bestaat uit dikke klei en kalksteen. Ook de Aude Vallei in de buurt van Carcassonne kent een kalkstenen bodem. Deze grond geeft de wijn heerlijke fruittonen mee. Het resultaat is een evenwichtige wijn. De wijn ondergaat een klassieke vinificatie waarbij lange inweking op de druivenschil een belangrijke rol speelt. Hierdoor krijgt de wijn niet alleen veel kleur, maar ook een volle smaak met intense aroma’s. Om complexiteit, structuur en kracht toe te voegen, wordt een deel van de wijn opgevoed op eikenhouten vaten. Na enkele maanden worden de wijnen uit de verschillende regio’s en met de verschillende bereidingen geproefd en in de juiste samenstelling gemengd tot het gewenste eindresultaat.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Product Corette Syrah
Land Frankrijk
Producent Corette
Type Rode wijn
Regio Languedoc - Roussillon
Druivensoort Syrah
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 8,95