Misty Cove Signature Chardonnay

Misty Cove Landmark Sauvignon Blanc (doos van 6 flessen)

Avondale Jonty's Ducks Pekin Red

Avondale Qvevri (doos van 6 flessen)

d'Arenberg The Anthropocene Epoch (doos van 6 flessen)

€ 113,70
SKU
DGS-88173

d'Arenberg The Anthropocene Epoch

Is een Australische rode wijn uit Mc Laren Vale. Deze heerlijke rode wijn is gemaakt van Mencia druiven.

d’Arenberg

Het wijnhuis d’Arenberg heeft een lange geschiedenis. In 1912 kocht de eerste generatie Osborne 78 hectare aan wijngaarden in een gebied dat tegenwoordig McLaren Vale heet. In 1959 werd voor het eerst gebruik gemaakt van het inmiddels zo kenmerkende etiket met de schuine rode streep, dat vervolgens altijd het handelsmerk van d’Arenberg is gebleven. Net als de opmerkelijke namen van de wijnen, die ieder zo hun eigen anekdote hebben.

In diverse wijngaarden wordt een grote verscheidenheid aan druivensoorten verbouwd, zoals Shiraz, Grenache, Mourvèdre, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot en Tempranillo voor rode wijnen en Riesling, Chambourcin, Viognier, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Marsanne, Roussanne voor witte wijnen.

d’Arenberg heeft zich in de loop der jaren veelvuldig gewaardeerd gezien met internationale onderscheidingen voor zowel het bedrijf als haar wijnen. D’Arenberg werkt met minimale of geen irrigatie, pesticiden en kunstmest. Deze omgevingsvriendelijke manier van werken resulteert in wijnen met levendige tannines en een mooie mineraligheid.

d'Arenberg The Anthropocene Epoch

Deze rode wijn is een mooie zeer fruitvolle wijn waarin lekker jong rood fruit als aardbeien, bessen en kersen. Zachte ronde tannines met veel elegantie. De Mencia druiven wordt handgeplukt en in de betonnen kuipen gestort. Men treed 2/3 van de wijnen nog met de voet om mooie concentratie te krijgen. Het geheel wordt rustig basket pressed waarna de fermentatie verder wordt afgerond. de wijn verblijft ter rijping nog 9 maanden op hout.

Wijn - Spijs

Serveer deze rode wijn in combinatie met rood vleesgerechten, wild of kaas.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Product d'Arenberg The Anthropocene Epoch
Land Australië
Producent d'Arenberg
Type Rode wijn
Regio McLaren Vale
Druivensoort Mencia
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 18,95