d'Arenberg The Stump Jump White (doos van 6 flessen)

d'Arenberg The Stump Jump White (doos van 6 flessen)

d'Arenberg d'Arrys Original Shiraz Grenache (doos van 6 flessen)

d'Arenberg d'Arrys Original Shiraz Grenache (doos van 6 flessen)

d'Arenberg The Footbolt Shiraz (doos van 6 flessen)

€ 79,95
SKU
88180

d'Arenberg The Footbolt Shiraz

Is een Australische rode wijn uit Mc Laren Vale. Deze heerlijke rode wijn is gemaakt van Syrah druiven.

d’Arenberg

Het wijnhuis d’Arenberg heeft een lange geschiedenis. In 1912 kocht de eerste generatie Osborne 78 hectare aan wijngaarden in een gebied dat tegenwoordig McLaren Vale heet. In 1959 werd voor het eerst gebruik gemaakt van het inmiddels zo kenmerkende etiket met de schuine rode streep, dat vervolgens altijd het handelsmerk van d’Arenberg is gebleven. Net als de opmerkelijke namen van de wijnen, die ieder zo hun eigen anekdote hebben.

In diverse wijngaarden wordt een grote verscheidenheid aan druivensoorten verbouwd, zoals Shiraz, Grenache, Mourvèdre, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot en Tempranillo voor rode wijnen en Riesling, Chambourcin, Viognier, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Marsanne, Roussanne voor witte wijnen.

d’Arenberg heeft zich in de loop der jaren veelvuldig gewaardeerd gezien met internationale onderscheidingen voor zowel het bedrijf als haar wijnen. D’Arenberg werkt met minimale of geen irrigatie, pesticiden en kunstmest. Deze omgevingsvriendelijke manier van werken resulteert in wijnen met levendige tannines en een mooie mineraligheid.

d'Arenberg The Footbolt Shiraz 

Deze rode wijn heeft een neus vol met rood- en zwart fruit zoals frambozen en bosbessen, maar ook kaneel en exotische kruiden. Rijke smaak vol donker rijp fruit zoals pruimen maar ook leer met een lange volle afdronk.

Wijn - Spijs

Serveer deze rode wijn in combinatie met kip-, lams- of rundvleesgerechten.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Druivensoort Syrah - Shiraz
Land Australië
Brand d'Arenberg
Type wijn Rode wijn
Wijn regio McLaren Vale