d'Arenberg The Dead Arm Shiraz (doos van 6 flessen)

d'Arenberg The Dead Arm Shiraz (doos van 6 flessen)

d'Arenberg The Hermit Crab Viognier Marsanne (doos van 6 flessen)

d'Arenberg The Hermit Crab Viognier Marsanne (doos van 6 flessen)

d'Arenberg The Olive Grove Chardonnay (doos van 6 flessen)

€ 67,50
SKU
88130

d'Arenberg The Olive Grove Chardonnay

Is een Australische witte wijn uit Mc Laren Vale. Deze heerlijke witte wijn is gemaakt van Chardonnay druiven.

d’Arenberg

Het wijnhuis d’Arenberg heeft een lange geschiedenis. In 1912 kocht de eerste generatie Osborne 78 hectare aan wijngaarden in een gebied dat tegenwoordig McLaren Vale heet. In 1959 werd voor het eerst gebruik gemaakt van het inmiddels zo kenmerkende etiket met de schuine rode streep, dat vervolgens altijd het handelsmerk van d’Arenberg is gebleven. Net als de opmerkelijke namen van de wijnen, die ieder zo hun eigen anekdote hebben.

In diverse wijngaarden wordt een grote verscheidenheid aan druivensoorten verbouwd, zoals Shiraz, Grenache, Mourvèdre, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot en Tempranillo voor rode wijnen en Riesling, Chambourcin, Viognier, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Marsanne, Roussanne voor witte wijnen.

d’Arenberg heeft zich in de loop der jaren veelvuldig gewaardeerd gezien met internationale onderscheidingen voor zowel het bedrijf als haar wijnen. D’Arenberg werkt met minimale of geen irrigatie, pesticiden en kunstmest. Deze omgevingsvriendelijke manier van werken resulteert in wijnen met levendige tannines en een mooie mineraligheid.

d'Arenberg The Olive Grove Chardonnay 

Deze witte wijn heeft een frisse neus, witte bloemen, nectarines, groene appel en tropisch fruit. De smaak heeft volle aanzet met tonen van perzik en een opvallende frisheid.

Wijn - Spijs

Serveer deze wijn in combinatie met rijke visgerechten, wit vlees en gevogelte.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Druivensoort Chardonnay
Land Australië
Brand d'Arenberg
Type wijn Witte wijn
Wijn regio McLaren Vale