Noten

Noten

Bent u een liefhebber van noten en wilt u deze gemakkelijk online kopen? Dan bent u bij Le Connaisseur aan het juiste adres. Bij ons vindt u de beste kwaliteit noten. Waarom bij Le Connaisseur bestellen? Wanneer u uw noten bij Le Connaisseur bestelt, dan kunt u rekenen op de beste kwaliteit noten en een gedegen advies. U kunt bij ons zowel rauwe als gebrande noten kopen. Wij branden onze noten zelf in arachide olie. Wij hebben een prachtig assortiment noten zoals ondermeer: amandelen, hazelnoten, pistaches, walnoten, pecannoten, cashewnoten, macadamia's, paranoten en pinda's.

 

Heeft u uw keuze gemaakt, dan kunt u gemakkelijk bestellen. Het betalen gaat via één van de vijf betaalmogelijkheden: vooruitbetaling, iDeal, creditcard, PayPal en contante betaling bij afhalen. Le Connaisseur heeft namelijk een fysieke winkel in Den Haag waar u van harte welkom bent om het assortiment te bekijken en uw noten af te halen. Wilt u uw noten gemakkelijk thuis laten bezorgen? Dan is het fijn om te weten dat wij slechts € 6,75 rekenen voor de verzending binnen Nederland en € 10,00 voor bestellingen naar België en andere EU ­landen.

 

Noten leveren ijzer, vitamine E en B-vitamines. Het zijn volwaardige vleesvervangers. In noten zit veel vet, vooral onverzadigd vet. Hoeveel verzadigd vet ze leveren verschilt per soort. Hazelnoten, walnoten of amandelen bevatten relatief meer onverzadigd vet en minder verzadigd vet dan cashewnoten of pinda’s. Er zijn sterke aanwijzingen dat het eten van noten beschermend werkt tegen hart- en vaatziekten, maar dat is nog niet bewezen. Sommige mensen zijn overgevoelig voor noten. Het afweersysteem reageert specifiek op het eiwit dat in 1 of meerdere soorten noten zit.

In de plantkunde is een noot een enkelvoudige dopvrucht. Dopvruchten behoren tot de droge vruchten en hebben meestal één zaad, waarvan het steenachtige of houtachtige omhulsel of een deel daarvan bij rijpheid zeer hard wordt. Dit is de vruchtwand. De nootdragende bomen komen wereldwijd voor. Noten leveren belangrijke mineralen zoals ijzer en B-vitamines. Het zijn volwaardige vleesvervangers. In noten zit veel vet, vooral onverzadigd vet. Hoeveel verzadigd vet ze leveren verschilt per soort. Hazelnoten, walnoten of amandelen bevatten relatief meer onverzadigd vet en minder verzadigd vet dan cashewnoten of pinda’s. Voorbeelden van noten zijn: amandelen cashewnoten paranoten hazelnoten macadamianoten pecannoten pistachenoten walnoten Pinda’s zijn eigenlijk geen noten, maar peulvruchten. Ze bevatten wat minder ijzer dan noten. Amandelen worden officieel beschouwd als fruit.

Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar. Voordelen voor de gezondheid Er zijn sterke aanwijzingen dat het eten van noten beschermend werkt tegen hart- en vaatziekten, maar dat is nog niet bewezen. Het eten van noten zorgt bovendien voor een lager cholesterolgehalte. De gunstige vetzuursamenstelling met veel onverzadigde vetten is waarschijnlijk de oorzaak van deze gunstige effecten. De Wereldgezondheidsorganisatie adviseert dagelijks 30 gram peulvruchten, noten en zaden te eten. Noten zijn echter niet opgenomen in de Schijf van Vijf, omdat ze veel energie leveren.

Bron onder meer het Nationaal Voedingscentrum, Wikipedia en About Nuts

Bekijken als Rooster Lijst

Items 1-60 van 68

Pagina
per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

Items 1-60 van 68

Pagina
per pagina
Aflopend sorteren