De Kleine Schorre Schouwen-Duiveland Barrique (doos van 6 flessen)

De Kleine Schorre Schouwen-Duiveland Barrique (doos van 6 flessen)

Frescobaldi Castiglioni Chianti (doos van 6 flessen)

Frescobaldi Castiglioni Chianti (doos van 6 flessen)

Diemersfontein Pinotage (doos van 6 flessen)

€ 109,50
SKU
0450305

Diemersfontein Pinotage

Is een heerlijke Zuid-Afrikaanse rode wijn uit de West-Kaap regio Zuid-Afrika. Deze wijn is gemaakt van Pinotage-druiven.

Aanbevolen wijn serveertemperatuur tussen 15° C en 18° C.


Diemersfontein

Diemersfontein dateert uit de vroege jaren 1940 en behoort al 3 generaties tot de familie Sonnenberg. De opa van David, Max, kocht de 183 hectare grote boerderij, die in de schaduw van het majestueuze Hawekwa-gebergte ligt en een panoramisch uitzicht biedt op de kloof van Du Toit's Kloof en Kloof van Kloof. Centraal in het wijndomein staat het oorspronkelijke familiehuis, beter bekend als het 'Groot Huis'. De prachtige tuinen zijn ontworpen door Davids moeder Cecilia Sonnenberg en doen denken aan een tijdperk waarin vroom leven en rust aan de orde van de dag waren.

Max Sonnenberg was samen met zijn zoon Richard (Dick) mede-oprichter van Woolworths South Africa en ze waren ook parlementsleden tijdens de regering Jan Smuts. Hij en zijn gezin gebruikten Diemersfontein als een toevluchtsoord voor het platteland en tijdens de oorlogsjaren werden Italiaanse krijgsgevangenen gehuisvest in de boerderijen. In de jaren vijftig nam Richard de taak van zijn vader over en werd hij meer betrokken bij de landbouwactiviteiten. Zijn vrouw Cecilia, een bekende actrice en producer van Kaapstad, was mede-oprichter van Maynardville Open Air Theatre - beroemd om zijn Shakespeariaanse producties. De binding en passie van het gezin voor de kunsten begon met de opera gezang die opdoken vanuit de huisjes waar de Italiaanse gevangenen woonden. (Italianen zijn dol op zingen!) Deze traditie om beschermheren te zijn en bijdragen te leveren aan de kunsten is in de loop van de jaren voortgezet, omdat de huidige eigenaren, David en Sue Sonnenberg hier nog altijd betrokken zijn. Sue zelf, een kunstenaar en koorzanger, begrijpt het belang van het aanmoedigen en sponsoren van lokale artiesten en hen de ondersteuning te bieden die ze nodig hebben om hun talenten na te streven.

Richard Sonnenberg plantte de eerste wijngaarden in de jaren 1970 en in 2000 bouwde David een kelder en begon met het produceren van wijnen. Op de wijngaarden zijn de volgende druivenstokken aangeplant:  Shiraz, Pinotage, Cabernet Sauvignon, Merlot en ook de "minder bekende" variëteiten Viognier, Barbera, Roobernet en Mourvedre. Diemersfonteins 'eerstejaars vintage (2001) won de Paul Sauer Trophy voor een Pinotage tijdens de SA Young Wine Show, en vandaag de dag geniet het merk Diemersfontein nog steeds van het succes van het behalen van talloze wijnonderscheidingen.

Diemersfontein Pinotage

Diemersfontein Pinotage is de beroemdste "Chocolate en Coffee" Pinotage. De wijnen van Diemersfontein zijn van grote klasse en behoren tot de “premium brands” van deze regio.

Smaakimpressie

Deze Pinotage wijn van Diemersfontein heeft een diepe paarse kleur. De wijn bezit een verleidelijk geurend boeket met rijp rood en zwart fruit. Daarnaast gekruide geuren en mooi versmolten houttonen. Veel sap met aroma’s van koffie en chocolade en veel souplesse. Rijpe tannines en een zwoele afdronk maken dit tot een prachtige wijn.

Wijn - Spijs

Heerlijke Zuid Afrikaanse rode wijn die prima past bij gebraden rood vlees, lamsvlees en harde kazen.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Land Zuid-Afrika
Product Diemersfontein Pinotage
Producent Diemersfontein
Type Rode wijn
Land Zuid-Afrika
Regio Wellington
Druivensoort Pinotage
Aantal flessen 6
Prijs per stuk € 18,25