Disznókó Tokaji Furmint Late Harvest (doos van 6 flessen)

Disznókó Tokaji Furmint Late Harvest (doos van 6 flessen)

Disznókó Tokaji Dry Furmint (doos van 6 flessen)

€ 82,70
SKU
ORB-48180

Disznókó Tokaji Dry Furmint

Is een heerlijke witte Hongaarse wijn uit de regio Tokaji. Deze wijn is gemaakt van Furmint druiven.

Aanbevolen wijn serveertemperatuur tussen 10° C en 12° C.

Disznókó

Is één van de meeste bekende en historische wijnhuizen in Tokaj en is opgericht in de 17'e eeuw. Bij de wijnclassificatie van het Tokaji gebied in 1732 kreeg Disznókó met andere topwijngoederen de aanduiding 1e Cru. In de loop der eeuwen was het landgoed in het bezit van verschillende adellijke families. In 1992 kwam het in het bezit van AXA Millesimes, een groep met een aantal grote wijnbezittingen zoals Château Pichon-Longueville Baron in Bordeaux en Quinto do Noval in Oporto.

In 1995 wordt László Mészáros bij Disznókó aangesteld en hij heeft sinds 2000 de algehele leiding over het wijngoed. Onder zijn leiding wint Disznókó aan aanzien. Hij maakt zich in en buiten Hongarije sterk voor de Renaissance van de Tokaji. Hij is voorstander van een frissere stijl van de zoete wijnen, in tegenstelling tot de vaak oxidatieve stijl van weleer.

Disznókó Tokaji Dry Furmint

Tokaji Dry Furmint wordt gemaakt op Disznókó, een wijnlandgoed waarvan alle wijngaarden aaneengesloten liggen. Dit landgoed heeft van ouds een bekende naam. Tegenwoordig wordt Disznókó tot de grootste namen in Tokaji gerekend. Tokaji Dry Furmint is een bleekgele wijn met aroma's van witte bloemen, peer en grapefruit. De smaak is fijn met fruitige frisheid en een licht mineralige afdronk.

Wijn - Spijs  

Heerlijke wijn als aperitief of bij visgerechten met lichte sauzen, gevogelte en salades.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl 

Meer informatie
Land Hongarije
Product Disznókó Tokaji Dry Furmint
Producent Disznókő
Type Witte wijn
Land Hongarije
Regio Hongarije
Druivensoort Blend wit
Aantal flessen 6
Prijs per stuk € 13,75