Disznókó Tokaji Aszú 5 Puttonyos (doos van 6 flessen)

Disznókó Tokaji Aszú 5 Puttonyos (doos van 6 flessen)

Disznókó Tokaji Dry Furmint (doos van 6 flessen)

Disznókó Tokaji Dry Furmint (doos van 6 flessen)

Disznókó Tokaji Furmint Late Harvest (doos van 6 flessen)

€ 89,75
SKU
ORB-45961

Disznókó Tokaji Furmint Late Harvest

Is een heerlijke witte Hongaarse wijn uit de regio Tokaji. Deze wijn is gemaakt van Furmint druiven.

Aanbevolen wijn serveertemperatuur tussen 10° C en 12° C.

Disznókó

Is één van de meeste bekende en hystorische wijnhuizen in Tokaj en is opgericht in de 17e eeuw. Bij de wijnclassificatie van het Tokaji gebied in 1732 kreeg Disznókó met andere topwijngoederen de aanduiding 1e Cru. In de loop der eeuwen was het landgoed in het bezit van verschillende adellijke families. In 1992 kwam het in het bezit van AXA Millesimes, een groep met een aantal grote wijnbezittingen zoals Château Pichon-Longueville Baron in Bordeaux en Quinto do Noval in Oporto.

In 1995 wordt László Mészáros bij Disznókó aangesteld en hij heeft sinds 2000 de algehele leiding over het wijngoed. Onder zijn leiding wint Disznókó aan aanzien. Hij maakt zich in en buiten Hongarije sterk voor de Renaissance van de Tokaji. Hij is voorstander van een frissere stijl van de zoete wijnen, in tegenstelling tot de vaak oxidatieve stijl van weleer.

Disznókó Tokaji Furmint Late Harvest

De Late Harvest is de eigentijdse interpretatie van de zoete stijl van Tokaji. Gemaakt van de typische Tokaji druivenrassen Furmint en Hárslevelü. Maar met een ander bereidingsproces en een kortere vatlagering. Het resultaat is een Late Harvest met aroma's van perzik, peer, honing en zelfs nootmuskaat. De smaak is fris, met een fijne zoetheid en een lange afdronk.

Wijn - Spijs

Perfect met desserts van vers fruit, fruitmousses, en blauwe kaas.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl  

Meer informatie
Druivensoort Blend wit
Brand Disznókő
Soort wijn Witte wijn, Dessert wijn
Wine regions Hongarije