Dom Perignon in Coffret

Dom Perignon in Coffret

Dom Perignon Rosé in Coffret

Dom Perignon Rosé in Coffret

Dom Perignon Magnum in Coffret

€ 399,95
SKU
LVMH-0929051

Champagne Dom Pérignon

Dom Pierre Pérignon nam in 1668 de taak over als keldermeester in de Abbey van Hautvillers. 47 jaar lang bleef hij ontdekken en uitvinden om de kwaliteit van de druiven te verbeteren met nieuwe technieken in de wijnbouw. Hij zag bijvoorbeeld dat hij van een zachte en fractionele druk op de blauwe druiven witte wijn kon maken. Ook kon het mengen van verschillende cru’s en druivenrassen hem aan de beste wijnen helpen. Dom Pérignon wordt alleen gemaakt van de beste druiven en mag slechts worden uitgebracht in de meest uitzonderlijke jaren. Deze innovaties werden de regels van de ‘méthode champenoise’.

Dom Pérignon was een creator. Hij werkte aan een wijn die voelt als ‘het drinken van de sterren’. Dom Pérignon zag het als zijn persoonlijke missie om ‘de beste wijn ter wereld te maken’. Dom Pérignon is een wijn als geen ander. Omdat Dom Pérignon een hartstochtelijke werker was en zeer precies observeerde, slaagde hij erin om van de niet-mousserende wijnen de sprankelende en prestigieuze wijn te maken die van de twee druivenrassen chardonnay en pinor noir druif gemaakt werd. Al vanaf de eerste slok was het de favoriete wijn voor de meest prestigieuze evenementen en deze wordt tot vandaag de dag zeer geliefd.

Dom Pérignon 

Heeft een schitterend helder geelgoud kleur. Een dynamische mousse met ontelbaar veel, persistente en krachtige, kleine belletjes. In de geur verfijnd, zuiver en verrassend breed veel fruit onder andere abrikoos.

Een geraffineerde en super elegante smaak met verrukkelijk fruit. Veel kracht en opvallende lengte. Vol spanning en met een superbe balans.

Conclusie: Een champagne van het allergrootste kaliber, die perfect past in de traditie van Dom Pérignon: harmonieus, complex en bovenal fijn.

Serveertemperatuur: tussen 10 en 12° C. Dus nooit te koel, laat staan te koud. Het gaat hier immers om een grote, klassieke witte wijn die graag al zijn schoonheid toont. Dat doet hij eerder en beter op 12° dan op 8 of 9° Celsius.

Meer informatie
Druivensoort Chardonnay, Pinot Noir
Brand Dom Perignon
Soort wijn Mousserende wijn
Wine regions Champagne
tes N/A