Dom Perignon Rosé in Coffret

Dom Perignon Rosé in Coffret

Dom Perignon P2 in Coffret

€ 399,95
SKU
LVMH-0929051-1

Champagne Dom Pérignon

Dom Pierre Pérignon nam in 1668 de taak over als keldermeester in de Abbey van Hautvillers. 47 jaar lang bleef hij ontdekken en uitvinden om de kwaliteit van de druiven te verbeteren met nieuwe technieken in de wijnbouw. Hij zag bijvoorbeeld dat hij van een zachte en fractionele druk op de blauwe druiven witte wijn kon maken. Ook kon het mengen van verschillende cru’s en druivenrassen hem aan de beste wijnen helpen. Dom Pérignon wordt alleen gemaakt van de beste druiven en mag slechts worden uitgebracht in de meest uitzonderlijke jaren. Deze innovaties werden de regels van de ‘méthode champenoise’.

Dom Pérignon was een creator. Hij werkte aan een wijn die voelt als ‘het drinken van de sterren’. Dom Pérignon zag het als zijn persoonlijke missie om ‘de beste wijn ter wereld te maken’. Dom Pérignon is een wijn als geen ander. Omdat Dom Pérignon een hartstochtelijke werker was en zeer precies observeerde, slaagde hij erin om van de niet-mousserende wijnen de sprankelende en prestigieuze wijn te maken die van de twee druivenrassen chardonnay en pinor noir druif gemaakt werd. Al vanaf de eerste slok was het de favoriete wijn voor de meest prestigieuze evenementen en deze wordt tot vandaag de dag zeer geliefd.

Dom Perignon P2

On the nose: The wine has achieved an intense, full and radiant bouquet, with notes of honeysuckle, orange colored fruits, toasted almonds and hints of iodine sensations.

The creamy chewiness characterizing the vintage is channeled in a direction that is edgy yet embracing, with a wave of aromatic persistence. Its finish – smoky, biting and full of energy – offers balance and harmony.

Wine - Food Pairing

Pairing caviar with Dom Pérignon is evident. The caviar underscores the precision, the depth, and the maturity of P2's additional years of elaboration in the Dom Pérignon cellar. A substance that is both dark and luminous, black, it shines and becomes translucent. The caviar transfigures the energy of Dom Pérignon P2.

Meer informatie
Druivensoort Chardonnay, Pinot Noir
Brand Dom Perignon
Soort wijn Mousserende wijn
Wine regions Champagne
tes N/A