Dom Perignon Magnum in Coffret

Dom Perignon Magnum in Coffret

Dom Perignon P2 in Coffret

Dom Perignon P2 in Coffret

Dom Perignon Rosé in Coffret

€ 349,95
SKU
LVMH-0929053

Champagne Dom Pérignon

Dom Pierre Pérignon nam in 1668 de taak over als keldermeester in de Abbey van Hautvillers. 47 jaar lang bleef hij ontdekken en uitvinden om de kwaliteit van de druiven te verbeteren met nieuwe technieken in de wijnbouw. Hij zag bijvoorbeeld dat hij van een zachte en fractionele druk op de blauwe druiven witte wijn kon maken. Ook kon het mengen van verschillende cru’s en druivenrassen hem aan de beste wijnen helpen. Dom Pérignon wordt alleen gemaakt van de beste druiven en mag slechts worden uitgebracht in de meest uitzonderlijke jaren. Deze innovaties werden de regels van de ‘méthode champenoise’.

Dom Pérignon was een creator. Hij werkte aan een wijn die voelt als ‘het drinken van de sterren’. Dom Pérignon zag het als zijn persoonlijke missie om ‘de beste wijn ter wereld te maken’. Dom Pérignon is een wijn als geen ander. Omdat Dom Pérignon een hartstochtelijke werker was en zeer precies observeerde, slaagde hij erin om van de niet-mousserende wijnen de sprankelende en prestigieuze wijn te maken die van de twee druivenrassen chardonnay en pinor noir druif gemaakt werd. Al vanaf de eerste slok was het de favoriete wijn voor de meest prestigieuze evenementen en deze wordt tot vandaag de dag zeer geliefd.

Dom Perignon Rosé

Is een meesterwerk van de hoogste orde. Anders dan de blanke Dom Pérignon, die bijna altijd is samengesteld uit het sap van circa 50/50 Chardonnay en Pinot Noir, bestaat Dom Pérignon Rosé uit 55 tot wel 70 procent Pinot Noir met een resterend deel Chardonnay. Van de Pinot Noir wordt zo’n 20 tot 25 procent gevinifieerd als rode wijn. Dat deel bepaalt de prachtige rosé kleur.

Meer informatie
Druivensoort Chardonnay, Pinot Noir
Brand Dom Perignon
Soort wijn Mousserende wijn
Wine regions Champagne
tes N/A