Clos de Sainte Catherine

Domaine des Baumard Clos de Sainte Catherine (doos van 3 flessen)

Clos du Papillon

Domaine des Baumard Savennières Clos du Papillon (doos van 3 flessen)

Domaine des Baumard Quarts de Chaume (doos van 3 flessen)

€ 250,50
SKU
RES-070102

Domaine des Baumard Quarts de Chaume

Is een heerlijke witte Franse Loire wijn van het wijnhuis Domaine des Baumard. Deze wijn is gemaakt van Chenin Blanc druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 8°C and 12°C.

Domaine des Baumard

Baumard ligt in het hart van de Anjou, in de stad Rochefort-sur-Loire, iets ten zuiden van Savennières. Het domein is al sinds 1634 familiebezit. Waar Jean Baumard het ontwikkelde in de vijftiger jaren, heeft zijn zoon Florent ervoor gezorgd dat het tegenwoordig beschouwd wordt als een van de beste wijnproducenten in de Loire vallei. Florent wordt door vele toonaangevende wijnmagazines gezien als enig in zijn soort. Hij maakt verschillende cuvées van Savennières, de grote droge chenin blanc, naast zeer mooie Coteaux de Layon. Het domein werkt biologisch, zonder certificering. Florent Baumard vindt dat menselijke interventie in zowel wijngaard als wijnkelder mogelijk moet blijven. Zijn Quarts de Chaume is een echte icoon in de internationale wijnwereld; deze wijngaard is recent verheven tot de status van grand cru!

Domaine des Baumard Quarts de Chaume 

Domaine des Baumard Quarts de Chaume, een Franse Loire wijn, is helder tot diep goudgeel met groene schitteringen. Rijk en complex van geur, met accenten van honing, peer, abrikoos, amandelen, lentebloesem en minerale ondertonen. Op de tong een en al zuiverheid, mineraliteit, rijp fruit, een uitstekend evenwicht tussen zuur en zoet, veel elegantie en een enorme lengte.

Wijn - Spijs

Heerlijke wijn bij ondermeer meloen en jambon de Bayonne, patés en terrines van gevogelte, taarten van gevogelte lever, koude vetgemeste ganzenlever, chaud-froid van buitenloop boerenkip, blauwschimmel of roodbacterie kaas in bladerdeeg.

Meer informatie
Product Domaine des Baumard Quarts de Chaume
Producent Domaine des Baumard
Type wijn Wit, Dessert, Biologisch, Vegan
Aantal flessen 3
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl