BY OTT Rosé

Domaines Ott Château de Selle Rosé (doos van 6 flessen)

BY OTT Rosé

Domaines Ott Château de Selle Rosé Jeroboam (3 liter)

Domaines Ott Château de Selle Rosé Magnum (doos van 3 flessen)

€ 244,50
SKU
FOUR-20210604-09

Domaines Ott Château de Selle Rosé

Domaines Ott Château de Selle Rosé is een heerlijke Franse Provence wijn Domaines Ott uit de Provence regio Frankrijk. Deze wijn is gemaakt van Cinsault, Grenache Syrah en Mourvèdre druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 10°C en 12°C.

Domaines Ott

Het verhaal begint met Marcel Ott in 1896, 120 jaar later omvat Domaines Ott* drie wijnhuizen in twee wijnstreken: AOC Côtes de Provence & AOC Bandol. In 2004 werden de wijnhuizen onderdeel van de Louis Roederer Group, gerenommeerd producent van verfijnde Franse wijnen.

Domaines Ott* wordt beheerd door Jean-François en Christian Ott, afstammelingen van de oorspronkelijke oprichter. De kennis van vier generaties wijnmakers in combinatie met hoogwaardige productiemethoden en geavanceerde faciliteiten stellen de neven Ott en hun team in staat om de best mogelijke omstandigheden te creëren voor de wijnbouw. Hun toegewijde werk in de wijngaard versterkt het unieke karakter van de wijnen van Domaines Ott*, die wereldwijd befaamd zijn.

Domaines Ott Château de Selle Rosé

Domaines Ott Château de Selle Rosé is kristalhelder met een roze gouden tint. De neus opent met frisheid van citrus fruit als pompelmoes en bergamot en onthult vervolgens elegante florale tonen vermengd met gele perzik en mango. De wijn opent fris en zijdezacht en krijgt daarna meer body. Het onthult citrus aroma’s als kumquat en een mineraal karakter dat leidt tot een heerlijke, aanhoudende en subtiel kruidige afdronk.

Château de Selle Rosé van Domaines Ott* is meer dan rosé, Chateau de Selle is een gastronomische Provence rosé. Puur vakwerk waarbij de gepassioneerde familie Ott dag en nacht betrokken is. Chateau de Selle is geen ordinaire rosé maar een icoon wijn. De manier van wijn maken is ultra biodynamisch met aandacht voor het terroir.

De druiven zijn afkomstig uit het binnenland van wijngaarden op heuvels met kalksteen en zonneschijn in overvloed. De bodem bestaat uit 40 tot 50 % uit stenen, dus het land is droog en ondanks de aanwezigheid van extreem vruchtbare klei ondergrond zijn de opbrengsten laag.  De oogst vindt plaats in augustus: (meestal) 100 dagen ofwel vier manen na de bloeitijd. De druiven worden met de hand geplukt en verzameld in kratten van 30 kilo. Hierna vindt er een tweede selectie plaats gevold door een voorzichtige persing, fermentatie in warmte regulerende vaten en rijping in eikenhouten vaten gedurende 6 tot 8 maanden.

Wijn - Spijs

Een heerlijke wijn die prima past bij Mediterrane hapjes, Aziatische gerechten, salade van jonge groenten, krab, verse tonijn en groentetaart.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Product Domaines Ott Château de Selle Rosé Magnum
Land Frankrijk
Producent Domaines Ott
Type Rosé wijn
Regio Provence
Druivensoort Cinsault, Grenache, Mourvèdre, Syrah
Aantal flessen 3
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 81,50