Domaines Ott Clos Mireille Blanc (doos van 6 flessen)

Domaines Ott Clos Mireille Blanc (doos van 6 flessen)

Domaines Ott Château Romassan AOC Bandol Rouge (doos van 6 flessen)

€ 390,00
SKU
FOUR-20210604-12

Domaines Ott Château Romassan AOC Bandol Rouge

Is een heerlijke Franse Provence wijn van Domaines Ott uit de Provence regio Frankrijk. Deze wijn is gemaakt van Grenache, Mourvèdre en Syrah druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 16°C en 18°C.

Domaines Ott

Het verhaal begint met Marcel Ott in 1896, 120 jaar later omvat Domaines Ott* drie wijnhuizen in twee wijnstreken: AOC Côtes de Provence & AOC Bandol. In 2004 werden de wijnhuizen onderdeel van de Louis Roederer Group, gerenommeerd producent van verfijnde Franse wijnen.

Domaines Ott* wordt beheerd door Jean-François en Christian Ott, afstammelingen van de oorspronkelijke oprichter. De kennis van vier generaties wijnmakers in combinatie met hoogwaardige productiemethoden en geavanceerde faciliteiten stellen de neven Ott en hun team in staat om de best mogelijke omstandigheden te creëren voor de wijnbouw. Hun toegewijde werk in de wijngaard versterkt het unieke karakter van de wijnen van Domaines Ott*, die wereldwijd befaamd zijn.

Domaines Ott Château Romassan AOC Bandol Rouge

Domaines Ott Château Romassan AOC Bandol Rouge bezit een diep robijnrode kleur en een neus vol met zwarte bessen, kersen, licht kruidig en laurier. In de mond rijke tannines, specerijen en rood fruit. Deze wijn heeft een ferme afdronk.

Het terroir van Bandol is een van de pareltjes van de Provence. Badend in de zon en open naar de zee, constant geslagen door de wind, bestaat de wijngaard uit mergel- en kalksteenbodems die bijzonder goed aangepast zijn aan de Mourvèdre. In de vallei leveren de druiven meer sap en knapperigheid, terwijl ze op de hellingen, op grotere hoogte, meer kracht en structuur bieden. De vermenging van deze terroirs, blootgesteld aan verschillende winden en klimaten, maakt het mogelijk om een Cuvée te produceren met een groot verouderingspotentieel, complex en nauwkeurig.

Wijn - Spijs

Een heerlijke wijn die prima past bij rundvlees, lamsvlees, gerechten met (bos)paddestoelen of truffels, zwarte bessen en/of zachte kazen.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Product Domaines Ott Château Romassan AOC Bandol Rouge
Land Frankrijk
Producent Domaines Ott
Type Rode wijn
Regio Provence
Druivensoort Grenache, Mourvèdre, Syrah
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 65,00