Los Vascos Sauvignon Blanc (doos van 6 flessen)

Los Vascos Sauvignon Blanc (doos van 6 flessen)

Dopff Riesling Cuvee Europe (doos van 6 flessen)

Dopff Riesling Cuvee Europe (doos van 6 flessen)

Dopff Pinot Gris (doos van 6 flessen)

€ 79,50
SKU
MON-785196

Dopff Pinot Gris

Is een heerlijke witte Franse Elzas wijn van het wijnhuis Dopff au Moulin uit Riquewihr Elzas Frankrijk. Deze wijn is gemaakt van Pinot Gris druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de  8°C and 12°C.

Dopff au Moulin

Al sinds de 17'e eeuw is de familie Dopff gevestigd in het wonderschone plaatsje Riquewihr, gelegen in het hart van de Elzas; en al die tijd houden de Dopff’s zich, van vader op zoon, bezig met het maken van wijn. In de 19'e eeuw begon Jean Gustave Dopff met het uitbouwen van het familie wijngoed, dat inmiddels is uitgegroeid tot grootste in het centrale deel van de Elzas. De Dopff’s hebben vaak een voortrekkersrol gespeeld. Omstreeks 1900 was Julien Dopff de eerste die in de Elzas met de productie van mousserende wijnen begon. Met zijn ‘méthode traditionelle’, naar voorbeeld van champagne, legde hij de basis voor de latere Crémant d’Alsace. Ook was Julien de eerste die zijn wijn in lange, ranke flessen vulde, de ook nu nog gebruikte flûte d’Alsace. Dopff au Moulin bezit 70 hectare wijngaard en is nog steeds voor 100% in handen van de familie. Met bijna 9 hectare is Dopff au Moulin de belangrijkste eigenaar van Riquewihr’s beroemde Grand Cru Schoenenbourg. Daarnaast werkt Dopff met een netwerk van vaste contractboeren. Alle wijnen worden door Dopff zelf gevinifieerd. Naast de mousserende Crémant d’Alsace produceert Dopff au Moulin hoogwaardige Elzasser wijnen in drie categoriën: Tradition, Réserve en Domaine.

Dopff Pinot Gris 

Deze Franse Elzas wijn is licht goudgeel van kleur. Een verleidelijke, parfumachtig geur met tonen van rijp fruit en een lichte rokerigheid. Rijk en stijlvol van smaak met een gave afdronk.

Wijn - Spijs

Verrukkelijk bij fijne paté, foie gras, vis en wit vlees in romige saus, (wild)gevogelte en als aperitief.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Product Dopff Pinot Gris
Land Frankrijk
Producent Domaine Dopff au Moulin
Type Witte wijn
Land Frankrijk
Regio Elzas
Druivensoort Pinot Gris
Aantal flessen 6
Prijs per stuk € 13,25