Dopff Pinot Gris (doos van 6 flessen)

Dopff Pinot Gris (doos van 6 flessen)

Baumard Le Logis Anjou (doos van 6 flessen)

Baumard Le Logis Anjou (doos van 6 flessen)

Dopff Riesling Cuvee Europe (doos van 6 flessen)

€ 79,50
SKU
MON-785346

Dopff Riesling Cuvee Europe

Is een heerlijke witte Franse Elzas wijn van het wijnhuis Dopff au Moulin uit Riquewihr Elzas Frankrijk. Deze wijn is gemaakt van Riesling druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de  8°C and 12°C.

Dopff au Moulin

Al sinds de 17'e eeuw is de familie Dopff gevestigd in het wonderschone plaatsje Riquewihr, gelegen in het hart van de Elzas; en al die tijd houden de Dopff’s zich, van vader op zoon, bezig met het maken van wijn. In de 19'e eeuw begon Jean Gustave Dopff met het uitbouwen van het familie wijngoed, dat inmiddels is uitgegroeid tot grootste in het centrale deel van de Elzas. De Dopff’s hebben vaak een voortrekkersrol gespeeld. Omstreeks 1900 was Julien Dopff de eerste die in de Elzas met de productie van mousserende wijnen begon. Met zijn ‘méthode traditionelle’, naar voorbeeld van champagne, legde hij de basis voor de latere Crémant d’Alsace. Ook was Julien de eerste die zijn wijn in lange, ranke flessen vulde, de ook nu nog gebruikte flûte d’Alsace. Dopff au Moulin bezit 70 hectare wijngaard en is nog steeds voor 100% in handen van de familie. Met bijna 9 hectare is Dopff au Moulin de belangrijkste eigenaar van Riquewihr’s beroemde Grand Cru Schoenenbourg. Daarnaast werkt Dopff met een netwerk van vaste contractboeren. Alle wijnen worden door Dopff zelf gevinifieerd. Naast de mousserende Crémant d’Alsace produceert Dopff au Moulin hoogwaardige Elzasser wijnen in drie categoriën: Tradition, Réserve en Domaine.

Dopff Riesling Cuvee Europe

Deze Franse Elzas wijn is helder lichtgeel van kleur. De wijn heeft een fruitige, elegante en expressieve geur, is delicaat en fris droog van smaak met een fruitige afdronk.

Wijn - Spijs

Verrukkelijk bij visgerechten, schelp- en schaaldieren, Elzasser zuurkool en als aperitief.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Product Dopff Riesling Cuvee Europe
Land Frankrijk
Producent Domaine Dopff au Moulin
Type Witte wijn
Land Frankrijk
Regio Elzas
Druivensoort Riesling
Aantal flessen 6
Prijs per stuk € 13,25