Dopff Gewürztraminer (doos van 6 flessen)

Dopff Gewürztraminer (doos van 6 flessen)

Kendall Jackson Vintners Reserve Pinot Noir (doos van 6 flessen)

Kendall Jackson Vintners Reserve Pinot Noir (doos van 6 flessen)

Dopff Riesling Grand Cru Schoenenburg (doos van 6 flessen)

€ 150,00
SKU
MON-785133

Dopff Riesling Grand Cru Schoenenburg

Is een heerlijke witte Franse Elzas wijn van het wijnhuis Dopff au Moulin uit Riquewihr Elzas Frankrijk. Deze wijn is gemaakt van Riesling druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de  8°C and 12°C.

Dopff au Moulin

Al sinds de 17'e eeuw is de familie Dopff gevestigd in het wonderschone plaatsje Riquewihr, gelegen in het hart van de Elzas; en al die tijd houden de Dopff’s zich, van vader op zoon, bezig met het maken van wijn. In de 19'e eeuw begon Jean Gustave Dopff met het uitbouwen van het familie wijngoed, dat inmiddels is uitgegroeid tot grootste in het centrale deel van de Elzas. De Dopff’s hebben vaak een voortrekkersrol gespeeld. Omstreeks 1900 was Julien Dopff de eerste die in de Elzas met de productie van mousserende wijnen begon. Met zijn ‘méthode traditionelle’, naar voorbeeld van champagne, legde hij de basis voor de latere Crémant d’Alsace. Ook was Julien de eerste die zijn wijn in lange, ranke flessen vulde, de ook nu nog gebruikte flûte d’Alsace. Dopff au Moulin bezit 70 hectare wijngaard en is nog steeds voor 100% in handen van de familie. Met bijna 9 hectare is Dopff au Moulin de belangrijkste eigenaar van Riquewihr’s beroemde Grand Cru Schoenenbourg. Daarnaast werkt Dopff met een netwerk van vaste contractboeren. Alle wijnen worden door Dopff zelf gevinifieerd. Naast de mousserende Crémant d’Alsace produceert Dopff au Moulin hoogwaardige Elzasser wijnen in drie categoriën: Tradition, Réserve en Domaine.

Dopff Riesling Schoenenburg

Deze Franse Elzas wijn is glanzend goudgeel van kleur. De wijn heeft royale fruit nuances en is afwisselend fris en exotisch van geur. Elegant, zacht en fruitig van smaak met een lange, zuivere afdronk.

Wijn - Spijs

Uitstekend bij fijne visgerechten, wit vlees, gevogelte in wijnsaus, geitenkaas en als aperitief.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Product Dopff Riesling Grand Cru Schoenenburg
Land Frankrijk
Producent Domaine Dopff au Moulin
Type Witte wijn
Regio Elzas
Druivensoort Riesling
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 25,00