Emil Bauer Riesling Trocken (doos van 6 flessen)

Emil Bauer Riesling Trocken (doos van 6 flessen)

Ökonomierat Rebholz Riesling Trocken (doos van 6 flessen)

Ökonomierat Rebholz Riesling Trocken (doos van 6 flessen)

Emil Bauer Riesling Just Riesling (doos van 6 flessen)

€ 83,70
SKU
WS-1123

Emil Bauer Riesling Just Riesling

Is een heerlijke witte wijn van het wijnhuis Emil Bauer uit de Pfalz regio Duitsland. Deze wijn is gemaakt van Riesling druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 9°C and 12°C.

Emil Bauer Riesling Just Riesling 

Deze Duitse witte wijn is een lichtgele fruitige, droge klassieke Riesling met een bouquet van perzik en mediterraans fruit. Mooie frisse zuren. 

"Duitsers die wijnen etiketteren met tongue in cheek teksten zijn bepaald schaars. De gebroeders Alexander en Martin Bauer doen dat echter zonder aarzeling , getuige o.a. hun Just Riesling 2014 for me, thanks! Achter de glimlach gaat wel een hele goede Pfalz schuil, gracieus, helder smakend, bijna tintelend, haast rassig ook en voorzien van frisse citrustonen”, Hubrecht Duijker, juli 2015.

Wijn - Spijs

Heerlijke wijn bij visgerechten en salades of als aperitief.

Emil Bauer & Söhne 

Dit wijngoed is een familiebedrijf geleid door de vijfde generatie: Alexander en Martin Bauer. In het pittoreske Nußdorf in Rheinland-Pfalz, zijn de beste omstandigheden voor wijnbouw te vinden. De ingrijpende verbeteringen in de vatenkelder en de wijnperserij hebben de kwaliteit van de wijnen de laatste jaren nóg beter gemaakt en daarom werden beide wijnmakers genomineerd tot ‘Nieuwkomer van het jaar 2014’ bij de Falstaff.

Er wordt hier een groot aantal druivensoorten verbouwd, wat typisch voor de Pfalz is. Naast klassiekers zoals riesling, grauburgunder, weißburgunder en silvaner zijn er ook internationale soorten te vinden zoals merlot, cabernet sauvignon en sauvignon blanc. Maar dit alles is nog niets vergeleken met wat de broers op het gebied van etiketdesign hebben ontwikkeld. Het revolutionaire 'Just Riesling'-etiket is nu al een legende en de andere provocerende etiketten zijn net zo succesvol; elk etiket vertelt een stuk uit het leven van de twee broers, over hoe zij zijn en hoe zij denken.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl 

Meer informatie
Land Duitsland
Product Emil Bauer Riesling Just Riesling
Producent Weingut Emil Bauer & Söhne
Type Witte wijn
Land Duitsland
Regio Pfalz
Druivensoort Riesling
Aantal flessen 6
Prijs per stuk € 13,95