Bibi Graetz Casamatta Bianco

Fattoria le Pupille Poggio Valente (doos van 6 flessen)

Fattoria le Pupille Saffredi (doos van 6 flessen)

€ 544,50
SKU
Goes-20200214-15

Fattoria le Pupille Saffredi

Is een heerlijke Italiaanse rode wijn uit de regio Toscane. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Fattoria le Pupille van Cabernet Sauvignon, Merlot en Petit Verdot druiven.

Fattoria le Pupille

Een opeenvolging van glooiende heuvels die uitkijken over de majestueuze contouren van de Monte Amiata. Het is precies vanuit één van deze zachte en sensuele heuvels dat het verhaal van Fattoria Le Pupille begint. De boederijen op de top van twee heuvels werden altijd Le Pupille genoemd: de leerlingen. Heel lang waren er geen wijngaarden in Pereta. De heuvels die de wijngaarden verwelkomen, maken deel uit van het gebied Maremma, het zuidelijke deel van Toscane. Vroeger was er geen erkenning voor de Maremma als een gebied met grote wijnbouwmogelijkheden. Tegenwoordig bezit Fattoria Le Pupille hier 75 hectare aan wijngaarden, verdeeld als mozaïekstukken over vele prachtige gebieden en produceren ze elk jaar meer dan 500.000 flessen. Dit wijndomein heeft dan ook een onomstotelijke rol als ambassadeur van de Maremma.

Fattoria le Pupille Saffredi

Deze Toscaanse icoon wijn bezit aroma's van rood fruit, rode bessen, bramen en specerijen, zoals kruidnagel, kaneel en chocolade in de neus. De smaak is afgerond, fluwelig en mooi in balans. De langaanhoudende smaak maakt het mogelijk om optimaal te genieten van de aromatische complexiteit waarbij de kruidigheid de bovenhand neemt.

De druiven voor deze wijn zijn afkomstig uit de Saffredi wijngaard (Pereta), gelegen op 250 meter boven het zeeniveau. Zuidwestelijke orientatie voor de oudere wijngaard en zuidoostelijke orientatie voor de nieuwe wijngaarden.

Wijn - Spijs

Heerlijk bij rood vlees en wildgerechten. Gaat ook perfect samen met donkere chocolade.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Land Italië
Product Fattoria le Pupille Saffredi
Producent Fattoria le Pupille
Type Rode wijn
Land Italië
Regio Toscane
Druivensoort Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
Aantal flessen 6
Prijs per stuk € 90,75