Follador Vita Rosa Frizzante (doos van 6 flessen)

Follador Vita Rosa Frizzante (doos van 6 flessen)

Follador Cuvée Torri di Credazzo Prosecco (doos van 6 flessen)

Follador Cuvée Torri di Credazzo Prosecco (doos van 6 flessen)

Follador Extra Dry Prosecco Superiore (doos van 6 flessen)

€ 83,75
SKU
ORB-1008004

Follador Extra Dry Prosecco Superiore

Is een heerlijke Italiaanse prosecco wijn uit de regio Veneto. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Follador van Prosecco druiven.

Follador

De leden van familie Follador zijn gepassioneerd door hun wijnproducerende erfgoed. Vader Gianfranco Follador staat weliswaar nog steeds aan het roer maar de nieuwe generatie neemt steeds meer taken van hem over. Michele voert de algehele leiding en zijn drie zusters Francesca (oenoloog), Emanuela en Cristina nemen respectievelijk de vinificatie, administratie en export voor hun rekening. Alles is in eigen hand. Ook de druiven komen van eigen wijngaarden al wordt er ook bijgekocht van collega wijnboeren waarmee men al lange tijd goede relaties onderhoudt.

Alles ademt kwaliteit bij Follador. De most vergist op de modernste roestvrij stalen tanks met optimale extractie van geur- en smaakstoffen van de druiven. De tweede fermentatie, waarbij de mousse ontstaat, vindt plaats middels de Méthode Charmat (ook wel Cuve Close genoemd). Na dit proces laat men de wijn, langer dan gebruikelijk, op z’n lie liggen waardoor bouquet en smaak zich verder kunnen verdiepen. Dat ruik je en dat proef je. Follador staat voor kwaliteit en authenticiteit.

Follador Extra Dry Prosecco Superiore 

Is één van de 4 Prosecco's Superiore die Follador vervaardigt. Er wordt een lage opbrengst per hectare nagestreefd, zodat een mooie geconcentreerde Prosecco kan worden gemaakt. Deze fijne Prosecco heeft subtiele aanhoudende belletjes en een geur van peer, appel, citrus, perzik en een hint van blauweregen. De smaak is vol met een goede lengte.

Wijn - Spijs

Deze Prosecco is een perfecte begeleider van vis en gerechten met schelpdieren.

Meer informatie
Druivensoort Prosecco
Land Italië
Brand Follador
Type wijn Mousserende wijn
Wijn regio Veneto