Follador Prosecco Frizzante (doos van 6 flessen)

Follador Prosecco Frizzante (doos van 6 flessen)

Follador Prosecco Brut Spumante (doos van 6 flessen)

€ 62,75
SKU
ORB-1008001

Follador Prosecco Brut Spumante

Is een heerlijke Italiaanse prosecco wijn uit de regio Veneto. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Follador van Prosecco druiven.

Follador

De leden van familie Follador zijn gepassioneerd door hun wijnproducerende erfgoed. Vader Gianfranco Follador staat weliswaar nog steeds aan het roer maar de nieuwe generatie neemt steeds meer taken van hem over. Michele voert de algehele leiding en zijn drie zusters Francesca (oenoloog), Emanuela en Cristina nemen respectievelijk de vinificatie, administratie en export voor hun rekening. Alles is in eigen hand. Ook de druiven komen van eigen wijngaarden al wordt er ook bijgekocht van collega wijnboeren waarmee men al lange tijd goede relaties onderhoudt.

Alles ademt kwaliteit bij Follador. De most vergist op de modernste roestvrij stalen tanks met optimale extractie van geur- en smaakstoffen van de druiven. De tweede fermentatie, waarbij de mousse ontstaat, vindt plaats middels de Méthode Charmat (ook wel Cuve Close genoemd). Na dit proces laat men de wijn, langer dan gebruikelijk, op z’n lie liggen waardoor bouquet en smaak zich verder kunnen verdiepen. Dat ruik je en dat proef je. Follador staat voor kwaliteit en authenticiteit.

Follador Prosecco Brut Spumante

Is afkomstig van de wijngaarden rondom het plaatsje Treviso even boven Venetië. Bij een eerste kennismaking met de wijn valt de elegantie op naast een geur- en smaakimpressies van witte perzik, peer, abrikoos en amandelen. De kleine fijne belletjes rijgen zich als minikabeltjes omhoog. 

Wijn - Spijs

Een prachtig aperitief maar ook uitstekend geschikt bij voorgerechten, lichte pasta en rijstgerechten en half gerijpte kaas.

Meer informatie
Druivensoort Prosecco
Land Italië
Brand Follador
Type wijn Mousserende wijn
Wijn regio Veneto