Markus Molitor Haus Klosterberg Riesling Feinherb

Markus Molitor Haus Klosterberg Riesling Feinherb (doos van 6 flessen)

Fritz Haag Riesling Feinherb (doos van 6 flessen)

€ 99,90
SKU
RES-31451

Fritz Haag Riesling Feinherb 

Is een frisse, fruitige en sappige zomerwijn met een elegante, minerale structuur en een relatief laag alcoholpercentage.

Wijn - Spijs

Het is een ideale wijn voor op het terras, zuiver en verfrissend als aperitief, uitstekend als begeleider van een lichte lunch, picknick of landelijk buffet, dorstlessend en licht verteerbaar aan tafel bij visgerechten, salades, vleeswaren, asperges.

Wijn van het Jaar

Het geweldige werk van het domein werd meermaals bekroond met een ‘Wijncollectie van het jaar’ award door Gault-Millau Duitsland en door Weingourmet.

Fritz Haag Riesling Feinherb

Fritz Haag Riesling Feinherb is een heerlijke witte Duitse Moezel wijn van het wijnhuis Fritz Haag. Deze wijn is gemaakt van Riesling druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 9°C and 12°C. 

Fritz Haag

Weingut Fritz Haag ligt in het hart van de Midden-Moezel en heeft een prominente plek in de lange geschiedenis van deze regio. De eerste gedocumenteerde vermelding van het landgoed kwam in 1605, in een tijd dat de stad bekend stond als Dusemond. Om de uitstekende reputatie van de wereldberoemde "Brauneberger Juffer" en "Brauneberger Juffer Sonnenuhr" wijnen, die Napoleon zelf als parels uit de Moezelregio beschouwde, recht te doen, veranderde de stad zijn naam in 1925 van Dusemond naar Brauneberg. Weingut Fritz Haag, nu geëxploiteerd door Oliver Haag, respecteert deze traditie nog steeds met de aanvullende benaming "Dusemonder Hof".

Meer informatie
Product Fritz Haag Riesling Feinherb
Producent Fritz Haag
Type wijn Wit
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl